Розвиток професійної компетентності вчителя природничих дисциплін

golovna resultЗгідно плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з 03.09 по 16.09.2018 року відбулися курси підвищення кваліфікації вчителів природничих дисциплін за очною формою навчання.

Враховуючи, складові професійної компетентності педагогів та її специфіку для вчителів, які читають декілька предметів, організація навчального процесу з фахового модулю передбачала створення певних умов. А саме:

  • зміст занять був спрямований на поглиблення та розширення знань з чотирьох предметів (біології, хімії, природознавства, екології);

  • структура занять та основні підходи відповідали вимогам до сучасного уроку;

  • форми, методи та прийоми роботи викладачів були спрямовані на формування всіх складових компетентності (знання, вміння, досвід, ставлення).

На заняттях учителі під керівництвом Л.А. Коростіль, В.М. Успенської, доцентів кафедри теорії і методики змісту освіти, працювали в групах, у парах, презентували колективні напрацювання, висловлювали власні думки.

Практичні заняття щодо розв’язку різнорівневих задач з генетики та препарування провели В.М. Торяник, канд. б.н., доцент кафедри загальної біології та екології, О.В. Говорун, канд. б.н., доцент кафедри біології людини і тварин Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

Цікавою і пізнавальною для вчителів була в рамках практики екскурсія на базі ботанічного саду, яку провів директор С.М. Будник. Учителі познайомилися з видовим складом рідкісних рослин, дізналися багато цікавого щодо можливостей та умов їх вирощування на території Сумської області, зібрали колекції листків, плодів та насіння рослин.

Цікавий і насичений навчальний процес, дружня група, позитивні емоції – все це стало запорукою налаштування вчителів на успішний навчальний рік.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO