Інклюзивне навчання в закладах загальної середньої освіти

golovna«Інклюзивна освіта – це невід’ємна частина загальної освітньої реформи, без якої неможливо уявити якісні зміни в системі освіти України. Реформа активно впроваджується, і зараз дуже важливо підготувати вчителів та асистентів вчителів так, щоб вони відповідали сучасним вимогам нової української школи» – цими словами дружина Президента України пані Марина Порошенко відкрила тренінг для тренерів «Інклюзивне навчання в закладах загальної середньої освіти», що проходив у м. Ірпінь 16-19 вересня 2018 року. У його роботі взяли участь Беспальчик А.Г., методист обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти, та Марухина І.В., завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського ОІППО.

Головна мета тренінгу – підготовка фахівців, які на місцях будуть навчати вчителів та асистентів вчителів методикам роботи з дітьми з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти.

У ході тренінгу учасники ознайомилися з роботою команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в умовах закладу освіти, розглянули аспекти індивідуалізації та диференціації викладання з урахуванням різних типів інтелекту, особливості організації інклюзивного освітнього середовища, принципи універсального дизайну та розумного пристосування, форми співпраці з Інклюзивно-ресурсними центрами, а також обговорили механізми створення системи ефективної протидії булінгу в інклюзивному освітньому середовищі.

Тренінг проходив за підтримки Фонду Порошенка, Міжнародного фонду «Відродження», Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» та Міністерства освіти і науки України.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO