Міжнародний учнівський конкурс «КОЛОСОК»: у ногу з часом разом з Новою українською школою

golovna11 вересня 2018 року традиційний вересневий обласний семінар-нарада зібрав координаторів Міжнародного інтерактивного учнівського природничого конкурсу «КОЛОСОК» 25-ти районів, міст, ОТГ.

Програмою семінару-наради було передбачено обговорення досвіду проведення конкурсу в минулі роки, що допомагає розвитку природничої освіти учнів 1-11 класів, формуванню зацікавленості дітей в природничих науках, прищеплює любов до читання та пізнання інтегрованих знань по природу.

За успішну організацію та проведення Міжнародного природничого інтерактивного учнівського конкурсу «КОЛОСОК» у 2016-2017 навчальному році, розвиток у педагогів професійної компетентності, ініціативи та творчості, популяризацію природничих дисциплін серед школярів та їх батьків координатори отримали подяки організаторів конкурсу – Львівської міської громадської організації «Львівський інститут освіти».

Родзинкою заходу був відеовиступ-привітання від членів оргкомітету Міжнародного інтерактивного учнівського природничого конкурсу «КОЛОСОК». Голова оргкомітету Дарія Біда, кандидат педагогічних наук, доцент Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, у своєму виступі розкрила мету та завдання проведення інтелектуального конкурсу, можливості проекту «Колосок» для інтелектуального розвитку учнів та професійного зростання вчителів. Члени оргкомітету розкрили умови проведення конкурсу «Колосок» та конкурсу «Учитель року» за версією «Колоска» у 2018-2019 навчальному році. Організатори презентували учасникам семінару репозитарій інформаційно-освітніх ресурсів комплексного проекту «КОЛОСОК», розміщених на сайті конкурсу http://kolosok.org.ua. Репозитарій містить важливу інформацію як для учнів, так і вчителів. Серед його ресурсів: архів науково-популярного природничого журнал для дітей «Колосок» та науково-популярної природничої газети для розумників та розумниць «Колосочок»; серія книг науково-популярної природничої тематики «Бібліотечка Колоска»; матеріали для підготовки до конкурсу «КОЛОСОК»; вихід на соціальну мережу «KOLOSOK-YouTube»; нормативні та архівні матеріали Інтернет-конкурсу «Учитель року – Колосок»; інформаційно-методичні матеріали для вчителів початкової школи, які стануть в нагоді для реалізації завдань концепції Нової української школи, компетентнісного підходу в освіті та впровадження нових програм з природознавства у початкових класах, природничих предметів в основній і старшій школі.

Досвідом діяльності координаційних центрів, які використовують можливості конкурсу для організації позакласної роботи, впровадження проектної діяльності, проведення різних форм інтелектуальних змагань, поділились у своїх виступах досвідчені координатори Лариса Ковтуненко (м. Лебедин), Олена Євтушенко (Білопільський район), Тетяна Кашуба (м. Конотоп), Ольга Ліходієвська (м. Суми), Валентина Яловенко (Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей).

Кожен координатор говорив про конкурс «КОЛОСОК» із захопленням, щирою підтримкою та схваленням, зауважуючи, що конкурс формує в учнів пізнавальний інтерес до природничих дисциплін, а його газета «Колосочок» і журнал «Колосок» – цікаві, пізнавальні, дуже подобаються учням та їх батькам.

Методичні рекомендації обласного інструктивно-методичного семінару районних (міських) координаторів Міжнародного інтерактивного учнівського природничого конкурсу «КОЛОСОК» учасники семінару обговорили разом з обласним координатором конкурсу Валентиною Успенською, кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри теорії і методики змісту освіти та методистом біології та природознавства Тетяною Голубенко.

У 2018-2019 навчальному році Міжнародний інтерактивний природничий учнівський конкурс «КОЛОСОК» відбудеться 29 листопада 2018 року (І етап) та 18 квітня 2019 року (ІІ етап).

Реєстрація для участі у IV Всеукраїнському Інтернет-конкурсі «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2019» за версією «Колоска», що відбувається у 5 номінаціях («Початкові класи», «Біологія», «Географія», «Хімія», «Фізика та астрономія»), розпочалась 1 вересня 2018 року.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO