Оволодіння методикою розвитку життєвих навичок в учнів на курсах з основ здоров’я

IMG 2f073d445970611c9cdd81f9704cd634 VЗмістовно, цікаво і продуктивно пройшли тренінгові експрес-курси вчителів основ здоров’я 2-6 квітня 2018 року. Цього разу - вчителів початкових класів.

Курси «Методика викладання основ здоров’я в початковій школі на засадах розвитку життєвих навичок» впроваджуються в нашій області 2016 року. Потреба в таких курсах визначена низкою нормативних документів, а саме:

Законом України «Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки» та, відповідно, Обласною Цільовою соціальною програмою протидії ВІЛ-інфекції/СНІДУ на 2015-2018 роки; рішенням колегії Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 17.04.2015 «Про стан збереження та зміцнення здоров’я дітей, попередження дитячого травматизму в закладах освіти Глухівського, Сумського районів та м. Шостка»; наказом Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 23.06.2016 № 342-ОД «Про активізацію діяльності навчальних закладів у міжнародному проекті «Європейська мережа шкіл сприяння здоров’ю», викладання навчального предмета «Основи здоров’я» і факультативного курсу «Захисти себе від ВІЛ»»; щорічним Листом Міністерства освіти і науки України «Про надання інформації за показником № 17 Національного плану моніторингу і оцінювання виконання Програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки»».

У двох групах тренінгових курсів (26 лютого – 2 березня та 2-6 квітня 2018 року) загалом пройшли навчання 30 педагогів. Учителі відпрацювали освітню технологію ООЖН (освіта на основі життєвих навичок), структуру уроку-тренінгу, тренінгові активності, доцільні на уроках-тренінгах з основ здоров’я. Відпрацьовано банк інтерактивних технологій, якими забезпечуватиметься навчальний процес з предмета.

Ці дві групи курсів було зінтегровано з проектом «Вчимося жити разом», спрямованого на формування в учнів психосоціальних компетентностей, які допомагають розбудувати продуктивні стосунки в соціумі. Учителі потренувалися з конструювання власного уроку-тренінгу з основ здоров’я, наповнили його різноманітними тренінговими активностями. Емоційна атмосфера, щоб панувала на курсах, сприяла продуктивній співпраці, формуванню життєвих навичок у самих педагогів. Окрім методичних знань, учителі ознайомились із теоретичними питаннями проблеми інтегрування ВІЛ-позитивних дітей у шкільне середовище. На думку педагогів, знання про проблеми ВІЛ/СНІДу їм необхідні і для власної здорової життєдіяльності.

Тренери експрес-курсів «Методика викладання основ здоров’я в початковій школі на засадах розвитку життєвих навичок» - доценти кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидати педагогічних наук В.М. Успенська та Л.А. Коростіль переконані, що технології, засвоєні вчителями, реалізують компетентнісний підхід в освіті та сприятимуть втіленню ідей Нової української школи.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO