«Сучасні заклади освіти - 2018» - участь і результат

golovna res«Компетентнісна освіта – самореалізована особистість» – під таким загальним гаслом презентували освітяни Сумщини свою галузь на Дев’ятій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти - 2018», що відбувалася з 15 по 17 березня у м. Київ.

У перший день роботи делегація Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти взяла участь в урочистому відкритті Дев’ятої Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти - 2018» та Сьомої міжнародної виставки освіти за кордоном «World Edu». У цей же день відбулося нагородження переможців рейтингових виставкових конкурсів, нагородження переможців конкурсів із тематичних номінацій та вручення сертифікатів.

Загальний результат участі наших колег-освітян наступний: матеріали кандидата психологічних наук, доцента, завідувача кафедри психології Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Вознюк А.В. на тему «Управління педагогічними працівниками в освітніх округах: психолого-організаційні аспекти» навчально-методичний посібник (УДК 159.923.5) у номінації «Науково-методичний супровід і організаційна взаємодія органів державної влади та управління, закладів післядипломної освіти з ОТГ у створенні системи якісної освіти»золота медаль.

Матеріали старшого викладача кафедри соціально-гуманітарної освіти Комунального закладу Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, координатора краєзнавчо-освітніх програм, керівника лабораторії з питань національно-патріотичного виховання П’ятаченко Ю.В. на тему «Настільні краєзнавчі ігри-лото «Загадкова та прекрасна Сумщина» і «Загадкові та прекрасні Суми» – сучасний інструмент позашкільної та неформальної освіти» у номінації «Розробка та використання інноваційних методик змішаного навчання»золота медаль.

Матеріали керівника гуртка «Юний краєзнавець», КЗСОР «Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей» Шевченко Г.Є. на тему «STEАM-проект «Костюмована екскурсія «Ми вам розкажемо про Суми»: ефективний підхід до багатоаспектного розвитку особистості» у номінації «Застосування інноваційних технологій STEM-навчання в аспекті розвитку здібностей вихованців, учнів і молоді»бронзова медаль.

Матеріали учителя української мови та літератури Берестівської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради Сумської області Шеденко Н.В. на тему «Учнівські культурологічні веб-ресурси як інноваційна модель вивчення української літератури» для участі у номінації «Упровадження сучасних засобів навчання, проектів, програм і технологій для вдосконалення та підвищення ефективності навчально-виховного процесу»срібна медаль.

Матеріали вихователя-методиста Охтирського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Теремок» Охтирської міської ради Сумської області Балагур О.М. на тему «Соціальна та фінансова освіта дітей дошкільного віку за програмою «Афлатот» у номінації «Упровадження сучасних засобів навчання, проектів, програм і технологій для вдосконалення та підвищення ефективності навчально-виховного процесу»золота медаль.

Другий день роботи виставки мав практичне спрямування і відбувався у форматі круглих столів, науково-практичних конференцій, науково-практичних семінарів. У круглому столі «Професійна підготовка учнів з особливими освітніми потребами: реалії та перспективи» доповідачами виступили Вознюк А.В., кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри психології Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти з темою «Система організації роботи закладу професійної (професійно-технічної) освіти щодо підготовки учнів з особливими освітніми потребами», а також Марухина І.В., завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти з темою «Формування готовності в педагогів до роботи з учнями з особливими освітніми потребами в закладі професійної (професійно-технічної) освіти».

У науково-практичній конференції «Розвиток соціальної згуртованості суб’єктів освітнього процесу як основа успішної реалізації концепції «Нова українська школа» доповідачами виступили Грицай С.М., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та менеджменту, проректор з наукової роботи Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти з темою «Особливості розвитку особистісно-професійної компетентності педагога в умовах реформування української школи»; Вознюк А.В., кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри психології Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти з темою «Система організації роботи закладу освіти щодо розвитку партнерських відносин між суб’єктами освітнього процесу»; Чижченко Н.М., кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри психології Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти з темою: «Передумови та шляхи подолання перешкод у встановлення партнерських відносин між суб’єктами освітнього процесу»; Петрова Л.Г., кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри освітніх та інформаційних технологій Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти «Інформаційні технології як один із факторів особистісно-професійного зростання суб’єктів освітнього процесу».

У круглому столі «Особистісно-професійна компетентність педагога в умовах реформування освіти» (у рамках експерименту всеукраїнського рівня з теми «Теоретико-методичні засади розвитку особистісно-професійної компетентності педагога в системі післядипломної педагогічної освіти») з доповідями виступили: Грицай С.М., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та менеджменту, проректор з наукової роботи Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти «Особливості реалізації експерименту всеукраїнського рівня «Теоретико-методичні засади розвитку особистісно-професійної компетентності педагога в системі післядипломної педагогічної освіти»; Вознюк А.В., кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри психології Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти «Особистісна компетентність як показник ефективної професійної діяльності»; Харламенко В.Б., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та менеджменту, керівник центру компетентнісно-орієнтованої освіти Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти «Професійна компетентність педагога – важлива складова якісної освіти»; Петрова Л.Г., кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри освітніх та інформаційних технологій Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти «Інформаційно-цифрова компетентність педагога в сучасній освіті»; Успенська В.М., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної та шкільної освіти, керівник науково-дослідної лабораторії з проблем здоров’язбережувальної діяльності Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти «Здоров’язбережувальна компетентність сучасного педагога».

Делегацію від Сумської області очолила директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної адміністрації Гробова В.П. Делегати брали активну участь у науково-методичних та презентаційних заходах в рамках виставки, активно спілкувались з високоповажними колегами: президентом Національної академії педагогічних наук України Кременем В.Г., директором Інституту модернізації змісту освіти Спіріним О.М., академіком Академії педагогічних наук України Бехом І.Д., завідувачем відділу інтеграції вищої освіти і науки Інституту вищої освіти НАПН України Ярошенко О.Г., заступником директора з науково-організаційної роботи та міжнародних наукових зв’язків Інституту психології імені Г.C. Костюка НАПН України Карамушкою М.Л.

Учасники виставки відмітили комплексне бачення освітянами Сумщини компетентнісної парадигми освіти області. Стендовий матеріал включав статистичні дані і компетентнісні освітні системи дошкілля, середньої шкільної ланки, позашкілля, освіти дорослих, роботи з обдарованою молоддю, психологічної роботи.

Вітаємо колег з високими заслугами всеукраїнського рівня та професійним визнанням!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO