Компетентнісний підхід та соціалізація особистості в умовах нової української школи

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2018 рік, 17 січня 2018 року відбувся обласний інструктивно-методичний семінар-нарада «Компетентнісний підхід та соціалізація особистості в умовах нової української школи» для вчителів української мови та літератури (59 осіб), координаторів гри «Соняшник»; учителів біології, екології, координаторів гри «Геліантус» (35 осіб).

Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка Сумської міської ради гостинно відчинила двері для учасників семінару. Щирими вітаннями, українськими піснями віншували господарі гостей закладу. Директор школи Деменко Олександра Миколаївна своїм виступом продемонструвала, що сучасна школа – це простір для соціалізації творчої особистості. Учні та вчителі закладу показали різноманітні, цікаві, продуктивні форми роботи з школярами щодо формування компетентностей нової української школи та наскрізних змістових ліній.

Голубенко Тетяна Сергіївна, Шерстюк Любов Миколаївна, методисти Сумського ОІППО, представили гостей та ознайомили учасників семінару з темою та метою заходу.

На пленарній частині семінару-наради виступили з доповідями:

  • «Інноваційний потенціал Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник» у формуванні національної ідентичності особистості школяра» Шерстюк Любов Миколаївна, методист з української мови та літератури Сумського ОІППО;

  • «Компетентнісно-зорієнтований потенціал уроків біо-екологічного спрямування в умовах модернізації навчального середовища» Голубенко Тетяна Сергіївна, методист з біології, екології та природознавства Сумського ОІППО;

  • «Кілька слів про критичне мислення» Шаламов Руслан Васильович, директор з науково-педагогічної та методичної роботи ТО «Соняшник», заслужений учитель України, к.біол.н.

Учасники секції «Українська мова та література» прослухали доповідь

Помазана Ігоря Олександровича, голови методичної комісії гри «Соняшник», завідувача кафедри українознавства Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія», кандидата філологічних наук, доцента, звернув увагу учасників семінару на практичне спрямування завдань Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник» у контексті формування свідомої креативної особистості, можливості їх використання в підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання.

На онлайн-звязку з учасниками секції були:

  • Панченков Андрій Олексійович, начальник відділу змісту суспільно-гуманітарних предметів Українського центру оцінювання якості освіти «Особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури у 2018 році»;

  • Дроздовський Дмитро Ігорович, літературознавець, перекладач, письменник, кандидат філологічних наук, член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки письменників України, головний редактор журналу «Всесвіт», науковий співробітник Інституту літератури імені Тараса Шевченка, член Комітету з присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка; Калинич Олеся Василівна, учитель української мови та літератури Хустської гімназії-інтернату Закарпатської області, Заслужений учитель України «Формування критичного й креативного мислення модерним навчально-методичним комплектом з української мови та літератури для 9 класу».

На секції «Біологія» з доповіддю виступив Руслан Васильович Шаламов, директор з науково-педагогічної та методичної роботи
ТО «Соняшник», Заслужений учитель України, кандидат біологічних наук, який висвітлив питання:

– зміни в біологічній освіті: перехідний період;

– формування критичного мислення і ключових компететностей на уроках біології;

– біологія, 9 клас. Новий навчально-методичний комплект.

Морщавка Юрій Олександрович, директор Творчого об’єднання «Соняшник», проаналізував динаміку та результати участі закладів загальної середньої освіти області у Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник», а також звернув увагу присутніх на нормативно-правову базу гри, особливості використання сайту, оформлення координаторами документації щодо реєстрації персонального складу учасників.

У фінальній частині семінару учасники отримали сертифікати, окреслили нові перспективи в організації й реалізації проектів нової української школи, а координатори ігор «Соняшник» та «Геліантус» – інформаційні й практичні матеріали.

Методичні рекомендації та презентації додаються.

https://prezi.com/m0gsk0t50byo/presentation/ презентація Шерстюк Л.М.

https://www.youtube.com/watch?v=X5O4Ranpzss&t=275s відеозвернення Панченкова А.О.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO