Розвиток життєвих компетентностей як основа формування активної життєвої позиції учня

golovna resВ межах проекту «Герої нації» та за ініціативи Комунального закладу Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, 23 листопада 2017 року на базі Державного навчального закладу «Сумське міжрегіональне вище професійне училище», який є Центром досліджень голодоморів, відбулося засідання круглого столу «Супротив Геноциду».

Мета зустрічі за круглим столом – обговорити актуальні питання всебічних досліджень голодомору 1932-33 рр. в Україні.

З метою дослідження психологічних аспектів проблеми голодомору була запрошена Наталія Миколаївна Чижиченко, кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри психології Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, тренер і консультант Сумського міського громадсько-молодіжного об’єднання «Міський кризовий центр», член громадської організації «Української асоціації фахівців із подолання наслідків психотравмуючих подій».

Модератор заходу та керівник проекту Говійна Людмила Миколаївна, яка у своєму виступі зауважила, що в останню суботу листопаду щороку Україна вшановує День пам'яті жертв голодоморів.

Під час круглого столу Тихенко Лариса Володимирівна наголосила на важливості проведення досліджень, пов’язаних з подіями минулого. Тому було ініційовано теми наукових досліджень щодо голодоморів в Україні і реалізовано вихованцями центру позашкільної освіти. Результати цих досліджень були презентовані на засіданні круглого столу.

Чижиченко Наталія Миколаївна розкрила психологічні аспекти феномену «генетичної пам'яті», формування патернів поведінки наслідуваних у пращурів, родинних зв’язків, відчуття приналежності нації. Особливо підкреслила на посиленні та розвитку життєстійкості наступних поколінь українців та їх готовності до зміни рольової позиції «Жертви» на позицію «Переможця».

Особливістю проведення даного заходу було не лише обговорення актуальних проблем голодоморів, а й формування в учнів життєстійких компетенцій через призму інсталяції подій та вироблення макоржеників.

{gallery}Новини/2017/11/28/novost2/gallery}

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO