Методичний порадник «Корекційна робота з супроводу дітей батьків-учасників АТО»

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 25 жовтня на базі методичного кабінету відділу освіти Охтирської районної державної адміністрації для заступників директорів з виховної роботи, практичних психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів Охтирського району відбувся методичний порадник «Корекційна робота з супроводу дітей батьків-учасників АТО», який відкрили й провели Іващенко І.І., методист з управлінської діяльності Сумського ОІППО, Марухина І.В., завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського ОІППО.

З вітальним словом до присутніх звернулася начальник відділу освіти Охтирської райдержадміністрації Сітало В.Д.

У роботі методичного порадника брали участь 26 педагогів, із них: 11 заступників директора з виховної роботи, 6 практичних психологів та 9 соціальних педагогів.

На методичному пораднику були присутніми Бездрабко І.О., завідувач ПМПК відділу освіти Охтирської райдержадміністрації, Рудь Л.І., Литвиненко А.І., методисти методичного кабінету відділу освіти Охтирської райдержадміністрації.

Мета методичного порадника – підвищити рівень обізнаності педагогічних працівників щодо основних напрямів, змісту соціально-педагогічної й психологічної роботи з учнями, їх батьками в конфліктний та постконфліктний періоди в Україні.

У рамках методичного заходу теоретично висвітлено й обговорено актуальні питання:

  • соціально-правового супроводу організації педагогічної роботи з учнями, їх батьками в конфліктний та постконфліктний періоди в Україні;

  • основних напрямів та змісту педагогічного супроводу дітей заступником директора з виховної роботи, класним керівником, соціальним педагогом, практичним психологом в умовах конфліктних та постконфліктних ситуацій;

  • профілактики посттравматичних стресових розладів у дітей, адаптації учнів до нових умов життя;

  • роботи спеціалістів психологічної служби з педагогами загальноосвітнього навчального закладу щодо психологічного супроводу дітей батьків-учасників АТО.

Практично, у формі ділової гри, відпрацьовано проведення тематичних батьківських зборів «Профілактика посттравматичних стресових розладів у дітей. Адаптація учня до нових умов життя: поради батькам».

Захід відбувся у формі діалогу. Кожен учасник мав змогу поставити запитання та отримати на них відповіді від Іващенко І.І., методиста з управлінської діяльності Сумського ОІППО, та Марухиної І.В., завідувача навчально-методичного центру психологічної служби Сумського ОІППО.

За підсумками роботи учасникам методичного порадника надано методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO