Національний «круглий стіл» «Небезпечні квести для дітей: профілактика залучення»

на головну res18 жовтня 2017 року Міністерством освіти і науки України, спільно з Громадською організацією «Ла Страда-Україна», у рамках проекту «Національна дитяча «гаряча лінія», за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ), проведено Національний круглий стіл «Небезпечні квести для дітей: профілактика залучення», у роботі якого взяла участь Марухина І.В., завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Відкриваючи засідання, Кононенко Ю.Г., директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, зазначив, що «в умовах реформування освіти досить важливо не втратити дитину», а тому роль спеціалістів психологічної служби системи освіти у збереженні психічного здоров’я учасників навчально-виховного процесу є вирішальною.

Левченко К.Б., Президент Громадської організації «Ла Страда-Україна»; Філіпішина О.А., представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, зауважили, що проблема профілактики суїцидальної поведінки дітей та підлітків залишається актуальною. За останні три роки втричі збільшилася кількість звернень з приводу насильства в школі, що може спонукати дітей до вступу у віртуальні «групи смерті». Зважаючи на це, досить важливо, щоби у кожному закладі освіти було розміщено номери телефону Національної дитячої «гарячої лінії» (0 800 500 225 або 116111).

Панок В.Г., директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України, наголосив, що основною причиною вступу дітей до віртуальних «груп смерті» є порушення соціальних зв’язків у їх найближчому оточенні.

Алексєєнко Т.Ф., завідувач лабораторії соціальної педагогіки Інституту проблем виховання НАПН України, зупинилася на соціальних потребах дітей групи ризику, зокрема, потребі бути в команді, мати спільні інтереси, поширення моди на екстрим та епатажність та інших, що обумовлюють деструктивну поведінку неповнолітніх.

У роботі Національного «круглого столу» також узяли участь представники Національної поліції України.

По закінченню засідання учасникам було презентовано посібник «Небезпечні квести для дітей: профілактика залучення», ознайомитися з яким можна на сайті Громадської організацієї «Ла Страда-Україна».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO