Обласна нарада координаторів та методистів початкових класів районів, міст, ОТГ із питань адвокації, планування, упровадження, моніторингу заходів проекту «Вчимося жити разом»

1 res5 жовтня 2017 року в КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти відбулася обласна нарада з питань адвокації, планування, впровадження, моніторингу заходів проекту «Вчимося жити разом». У роботі наради взяли участь координатори проекту «Вчимося жити разом» та методисти початкових класів управлінь (відділів) освіти райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад Сумської області.

Завданнями обласної наради було ознайомлення всіх присутніх з сутністю проекту з розвитку соціальної компетентності учнів «Вчимося жити разом» та умовами його впровадження в загальноосвітніх навчальних закладах Сумської області. Поширення проекту «Вчимося жити разом» в усій Україні буде здійснюватися шляхом його інтеграції в програми післядипломної підготовки вчителів та навчання учнів.

Проект «Вчимося жити разом» спрямований на розвиток психосоціальних компетентностей у дітей та підлітків для життя у мирі та злагоді. Тематика та методика проекту реалізує компетентнісний підхід до навчання учнів, яке здійснюється на засадах розвитку життєвих навичок. Саме такий підхід визнано у світі найефективнішим для розвитку психосоціальних навичок дітей та молоді. Упровадження проекту «Вчимося жити разом» забезпечить формування саме тих компетентностей, які визначені концепцією Нової української школи. На це зробили акцент у своїх виступах на відкритті обласної наради Ю.О. Нікітін, ректор КЗ СОІППО, кандидат історичних наук, доцент та С.М. Грицай, проректор з наукової роботи КЗ СОІППО, кандидат педагогічних наук.

Ведуча обласної наради, регіональний координатор проекту «Вчимося жити разом» В.М. Успенська, доцент кафедри дошкільної та шкільної освіти КЗ СОІППО, кандидат педагогічних наук, повідомила присутнім про результати пілотування проекту у 2016-2017 н.р. у загальноосвітніх навчальних закладах Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької та Харківській областей. Проект має статистично доведену ефективність впливу на знання, ставлення, уміння та поведінкові практики учнів 1-11 класів, що підтверджено шляхом проведення он-лайн опитування за процедурою «ДО» та «Після» (з результатами оцінки ефективності проекту за 42 індикаторами можна ознайомитися за посиланнями http://autta.org.ua/ua/Advocacy/).

На нараді було розглянуто двокомпонентну модель підготовки вчителів з методики формування здоров’язбережувальної і соціальної компетентності, особливості виконання Плану заходів з реалізації проекту «Вчимося жити разом» у Сумській області (затвердженого наказом ДОН Сумської облдержадміністрації від 19.05.2017 № 327-ОД).

Методистам методичних кабінетів був представлений план дій з упровадження проекту «Вчимося жити разом» за хронологічним порядком.

Учасники наради отримали безкоштовну навчально-методичну літературу, що надійшла від ГО «Дитячий фонд Здоров’я через освіту» за сприяння ЮНЕСКО та ЮНІСЕФ. Повне ресурсне забезпечення проекту «Вчимося жити разом» розміщено за посиланням  http://autta.org.ua/ua/resources/learning-to-live-together/

Наступним кроком до впровадження проекту є проведення нарад в районах, містах, громадах, ознайомлення керівників навчальних закладів, учителів основ здоров’я початкової та основної школи, класних керівників 10-11 класів із метою, завданнями та умовами реалізації проекту.

На початку листопада планується проведення он-лайн опитування вчителів та учнів з метою моніторингу процесу впровадження та оцінка впливу проекту «Вчимося жити разом» на знання, цінності, ставлення, уміння, поведінку учнів.

Проходити спеціальне он-лайн навчання, передбачене проектом, учителі зможуть вже з 10 жовтня 2017 року (у тестовому, апробаційному режимі). З 1 грудня 2017 року – он-лайн платформа проекту «Вчимося жити разом» буде готова до прийому для навчання всіх бажаючих педагогів.

Презентація з питань наради

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO