Міжнародний учнівський конкурс «КОЛОСОК»: радіємо успіхам і обговорюємо діяльність

1 res14 вересня 2017 року на традиційному вересневому обласному інструктивно-методичному семінарі в Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти за темою: «Організація та проведення Міжнародного інтерактивного учнівського природничого конкурсу «КОЛОСОК»» зібрались регіональні координатори конкурсу з районів, міст, об’єднаних територіальних громад. Програмою семінару передбачено аналіз проведення конкурсу «КОЛОСОК» для учнів 1-11 класів у минулому навчальному році; обговорення потужних можливостей означеного конкурсу для освітньої діяльності вчителів та учнів через репозитарій його інформаційно-освітніх ресурсів; розгляд актуальних питань щодо організації та проведення конкурсу в 2017-2018 навчальному році.

Вперше учасниками інструктивно-методичного семінару стали нові координатори, призначені відповідними наказами в об’єднаних територіальних громадах. Тому кількість осередків Міжнародного інтерактивного учнівського природничого конкурсу «КОЛОСОК» збільшилась до 35-ти.

Минулого навчального року здобутки Сумської області так само були вагомими, як і у минулі роки. Починаючи з 2006 року область лідирує за часткою залучення учнів до Міжнародного інтерактивного учнівського природничого конкурсу «КОЛОСОК». У 2016-2017 навчальному році в осінньому етапі конкурсу взяли участь 17,38 % учнів 1-11 класів області (загалом по Україні – 7,83 %), а у весняного – 15,56 % (по Україні – 6,66 %). Усі райони та міста Сумської області взяли участь у конкурсі. Найактивнішими осередками конкурсу, де частка учасників перевищує загальнообласну, були: Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей (гімназійний координатор В. В. Яловенко); Глухівський район (районний координатор Т. М. Ковтун); Липоводолинський район (районний координатор Л. М. Гапич), м. Глухів (міський координатор І. М. Гулакова), Кролевецький район (районний координатор Л. В. Штацька), м. Охтирка (міський координатор І. О. Пілюта), Охтирський район (районний координатор Л. О. Бездрабко), Недригайлівський район (районний координатор О. О. Сокрута), Білопільський район (районний координатор О. І. Євтушенко), Серединобудський район (районний координатор О. Р.Самодєлко), м. Суми (міський координатор О. М. Ліходієвська), м. Конотоп (міський координатор Т. І. Кашуба), Лебединський район (районний координатор М. В. Летік), Конотопський район (районний координатор О. А. Шешеня).

На семінарі за успішну організацію та проведення Міжнародного природничого інтерактивного учнівського конкурсу «КОЛОСОК» на регіональному рівні у 2015-2016 навчальному році, розвиток у педагогів професійної компетентності, ініціативи та творчості, популяризацію природничих дисциплін серед школярів та їх батьків, співпрацю з Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти координатори отримали подяки організаторів конкурсу – Львівської міської громадської організації «Львівський інститут освіти».

Виступ обласного координатора Міжнародного інтерактивного учнівського природничого конкурсу «КОЛОСОК» Валентини Миколаївни Успенської, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри методики дошкільної та шкільної освіти (презентація), був присвячений аналізу участі в конкурсі школярів районів, міст та області загалом, презентації репозитарію інформаційно-освітніх ресурсів «КОЛОСКА», розміщених на сайті конкурсу http://kolosok.org.ua. Репозитарій містить важливу інформацію як для учнів, так і вчителів. Серед його ресурсів: архів науково-популярного природничого журнал для дітей «Колосок» та науково-популярної природничої газети для розумників та розумниць «Колосочок»; серія книг науково-популярної природничої тематики «Бібліотечка Колоска»; матеріали для підготовки до конкурсу «КОЛОСОК»; вихід на соціальну мережу «KOLOSOK-YouTube»; нормативні та архівні матеріали конкурсу «Учитель року – Колосок»; інформаційно-методичні матеріали для вчителів початкової школи та природничих предметів, які стануть в нагоді для реалізації компетентнісного підходу в освіті та впровадження нових програм з природознавства у початкових класах, природничих предметів в основній і старшій школі.

Досвідом діяльності районного та міського координаційних центрів, що особливо актуально для нових координаторів, які вперше долучаються до організації конкурсу в територіальній об’єднаній громаді, поділились у своїх виступах досвідчені координатори Наталія Андріївна Рябуха (Ямпільський район), Ірина Олександрівна Пілюта (м.Охтирка), Олена Іванівна Євтушенко (Білопільський район). Яскраво, святково й, безумовно, належно організовано, проходить конкурс на Липоводолинщині, що продемонстрував фоторепортаж районного координатора Людмили Миколаївни Гапич.

Кожен координатор, розкриваючи особливості професійної діяльності вчителів свого району та міста для формування пізнавальної інтересу в учнів до природничих дисциплін засобами конкурсу «КОЛОСОК», про конкурс говорив із захопленням, щирою підтримкою та схваленням.

Методичні рекомендації обласного інструктивно-методичного семінару районних (міських) координаторів Міжнародного інтерактивного учнівського природничого конкурсу «КОЛОСОК» учасники семінару обговорили разом з методистом біології та природознавства Тетяною Сергіївною Голубенко. Їх використання допоможе організації конкурсу в осередках та забезпечить ефективність природознавчої освіти.

У 2017-2018 навчальному році Міжнародний інтерактивний природничий учнівський конкурс «КОЛОСОК» відбудеться 30 листопада (І етап) та 26 квітня 2018 року (ІІ етап).

Реєстрація для участі у IІI Всеукраїнському Інтернет-конкурсі «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2018» для вчителів початкових класів, біології, географії, хімії, фізики розпочнеться 1 листопада 2017 року.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO