Особиста гідність – безпека життя

na golovny resЗ метою реалізації плану заходів з виконання Державної соціальної програми з протидії торгівлі людьми на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року № 111, Міністерством освіти і науки України спільно із Українським фондом «Благополуччя дітей» 20-21 червня 2017 року проведено в м. Київ конференцію з обміну досвідом роботи серед освітян щодо впровадження у загальноосвітніх навчальних закладах програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». У роботі конференції взяла участь Растроста А.Б., методист навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

У рамках конференції здійснено аналіз тенденцій та викликів щодо проблеми торгівлі людьми, проведено презентацію досвіду впровадження програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» в інститутах післядипломної педагогічної освіти Волинської, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Рівненської та Чернігівської областей.

Учасники конференції ознайомилися з алгоритмом роботи з дітьми, які опинися в ситуації булінгу, акцентували важливість просвітницької роботи з дітьми щодо попередження сексуального насильства та сексуальної експлуатації у площині формування навичок безпечної поведінки.

У 2016-2017 навчальному році Сумська область також долучилася до впровадження програми. Протягом року методистами навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено 4 семінари для практичних психологів, соціальних педагогів щодо ознайомлення з програмою, особливостями роботи за програмою з різними категоріями дітей. Програма впроваджувалася в загальноосвітніх навчальних закладах м. Охтирка, Суми, Шостка, Конотопському, Кролевецькому, Краснопільському, Сумському районах. Досвід роботи за програмою загальноосвітніх закладів м. Охтирка представлено на нараді методистів із психологічної служби.

Впровадження в навчальних закладах програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» сприяє самопізнанню, самореалізації, самоствердженню і самовдосконаленню особистості, розвитку в учнів навичок відповідальної і водночас безпечної поведінки, умінь адекватного прийняття рішень у різноманітних життєвих ситуаціях, формуванню громадянської позиції молоді.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO