8 травня – День пам’яті та примирення

Ніколи Знову 02.svgУ цей весняний день ми традиційно вшановуємо пам'ять мільйонів полеглих у глобальному військовому конфлікті ХХ століття – Другій світовій війні.

Український вимір Другої світової війни не обмежувався лише боротьбою Вермахту та Радянської армії на українській території, у рамках Другої світової в Україні велася не одна, а кілька воєн: німецько-польська війна 1939–1945 років; польсько-радянська війна 1939 року; радянсько-румунська війна 1940–1945 років; німецько-радянська війна 1941–1945 років; німецько-українська (підпільна) війна 1941–1944 рр.; радянсько-угорська війна 1941–1945 рр.; польсько-українська війна 1942–1947 років; радянсько-українська (підпільна) війна 1939–1954 років. Усі ці конфлікти були спровоковані Другою світовою війною. Також до українського виміру війни входить участь українців у бойових діях поза Україною та у складі іноземних армій.

Україна зазнала надзвичайних втрат внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових, підпільників і цивільних, 4-5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод у тилу. До 5 млн жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, частина з яких не повернулася. Загалом безповоротні втрати України (українців та інших народів) становили 8-10 млн осіб.

Друга світова війна – свідчення прояву патріотизму, великих чеснот воїнів-українців, що боролися проти нацизму. За важких умов панування тоталітарної системи, ціною незчисленних утрат вони змогли захистити свій дім і свою Батьківщину. Жива пам’ять про такі події є застереженням для будь-якої країни, наочним аргументом на користь збереження незалежності, громадянського миру, єдності та злагоди у суспільстві. А також – запобіжним фактором від можливості повторення подібного сценарію.

«1939-1945. Ніколи знову»

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO