Всеукраїнський науково-методичний семінар «Реалізація потенціалу предметів художньо-естетичного циклу у формуванні компетентного випускника загальноосвітнього навчального закладу»

на головну resВідповідно до листа Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України від 27.03.2017 № 2.2-714 «Про проведення Всеукраїнського науково-методичного семінару» та планів роботи Міністерства освіти і науки України, ДНУ «Інституту модернізації змісту освіти» на 2017 рік, на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 27-28 квітня 2017 року відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар «Реалізація потенціалу предметів художньо-естетичного циклу у формуванні компетентного випускника загальноосвітнього навчального закладу».

До участі у семінарі були запрошені фахівці, які координують питання загальної художньо-естетичної освіти у кількості – 1-2 від області. На заході були представники областей: Волинської, Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, м. Київ у загальній кількості понад 40 осіб.

Перший день роботи семінару розпочався музичним привітанням учасників заходу від творчих колективів м. Суми та вступним, вітальним словом від Нікітіна Ю.О., ректора Сумського ОІППО. Продовжився семінар пленарною частиною, яку розпочала своїм виступом Удовиченко І.В., проректор Сумського ОІППО та продовжили: Гайдамака О.В., старший науковий співробітник Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України; Масол Л.М., старший науковий співробітник, експерт ЮНЕСКО з мистецької освіти в Україні; Чєн Н.В., завідувач кафедри українського декоративно-прикладного мистецтва і графіки Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди; Сєрих Л.В., завідувач кафедри дошкільної та шкільної освіти, методист з образотворчого мистецтва Сумського ОІППО; Сердюк О.П., завідувач навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку, методист з предметів художньо-естетичного циклу Сумського ОІППО; Голяка Г.П., доцент кафедри педагогіки і психології початкової освіти Глухівського національного педагогічного університету імені А.Довженка; Лобова О.В., завідувач кафедри дошкільної і початкової освіти Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

По завершенню пленарної частини учасники семінару мали змогу відвідати «Art Gallery», художній музей ім. Н. Онацького та продовжити роботу в творчих майстернях «Театральне мистецтво» та «Хореографічне мистецтво» у Сумській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 29 м. Суми.

Другий день Всеукраїнського науково-методичного семінару передбачав роботу майстер класів у Сумському ДНЗ № 13 «Купава» та у Сумській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 7 ім. Максима Савченка Сумської міської ради.

По завершенню семінару для учасників заходу було проведено екскурсію містом.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO