Новий проект у компетенції вчителів основ здоров'я

фото 1Для обласних координаторів з питань адвокації, планування, впровадження, моніторингу та оцінки проектів профілактичної освіти та предмета «Основи здоров'я» 24-25 квітня 2017 року в м. Києві відбувся всеукраїнський семінар з організації діяльності за новим проектом «Вчимося жити разом». Від Сумської області участь у семінарі взяла В. М. Успенська, доцент кафедри дошкільної та шкільної освіти, керівник лабораторії з проблем здоров’яспрямованоі діяльності, кандидат педагогічних наук.

Проект «Вчимося жити разом» спрямований на навчання учнів життєвим навичкам шляхом інтеграції курсу в зміст навчального предмета «Основи здоров’я» у 1-9 класах та план виховних годин 1-11 класів. Тематика курсу реалізовує компетентнісний підхід в освіті. Вона акцентована першочергово на формуванні психосоціальних навичок, які сприяють соціальній злагодженості, полегшенню адаптації до нових життєвих обставин, відновленню психологічної рівноваги, розбудові здорових стосунків тощо. Прикладом таких життєвих навичок є позитивна самооцінка, ефективне спілкування, співчуття, попередження та розв’язування конфліктів, протистояння негативним соціальним впливам, самоконтроль, керування стресами, мотивації успіху, аналіз проблем і прийняття виважених рішень, критичне і творче мислення, активна громадська позиція тощо.

Проект «Вчимося жити разом», впровадження якого передбачено наказом Міністерства освіти і науки України починаючи з 2017-2018 навчального року, створено відповідно до Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Представництвом дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Громадською організацією «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту». Проект має повне ресурсне забезпечення http://autta.org.ua/ua/resources/learning-to-live-together/, а також статистично доведену ефективність впливу на знання, ставлення, уміння та поведінкові практики учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Ефективність проекту визначалась шляхом проведення он-лайн опитування вчителів та учнів за процедурою «ДО» та «Після» в 5 областях України. З результатами оцінки ефективності проекту за 42 індикаторами можна ознайомитися за посиланнями http://autta.org.ua/ua/Advocacy/

Підготовка для впровадження проекту «Вчимося жити разом» здійснюватиметься для всіх учителів основ здоров’я (як основної, так і початкової школи). Вона виводить на новий рівень їх післядипломну освіту. Сутнісною новизною тут є самостійне проходження он-лайн навчання за новим проектом з автоматизованим отриманням відповідного сертифікату. Таке навчання стане базовим для дистанційної форми підвищення кваліфікаціі вчителів основ здоров’я основної школи (педагогів, які вже мають сертифікати з предмета) та буде попереднім навчанням усіх слухачів експрес-курсів. Он-лайн навчання за проектом «Вчимося жити разом» стане важливою умовою підвищення кваліфікації вчителів основ здоров’я.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO