Розвиток соціальної згуртованості - необхідна умова успішної взаємодії всіх учасників освітнього процесу в об’єднаній територіальній громаді

golovna17 березня 2017 року в рамках Восьмої Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2017» відбувся науково-практичний семінар Всеукраїнський проект «Розвиток соціальної згуртованості суб’єктів освітнього процесу».

Від Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти приймали активну участь у науково-практичному семінарі Сергій Михайлович Грицай, проректор з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, Алла Вікторівна Вознюк, кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри психології, завідувач науково-дослідною лабораторією з організації роботи опорних шкіл та Наталія Миколаївна Чижиченко, кандидат психологічних наук, консультант Сумського кризового центру.

Метою заходу було обговорення стратегічних питань для успішного розвитку соціальної згуртованості, встановлення партнерських відносин між усіма учасниками освітнього процесу з об’єднаною територіальною громадою.

Відкрила захід заступник голови громадської організації «Рух Української неформальної освіти», координатор проекту Галина Коломієць, яка у своєму виступі наголосила на важливості розвитку соціальної згуртованості для всіх учасників освітнього процесу в об’єднаній територіальній громаді.

У рамках науково-практичного семінару національний спеціаліст програми «Людська безпека» координатор проектів ОБСЄ в Україні Лілія Грудко звернула увагу на важливості впровадження спецкурсу «Протидія торгівлі людьми» для педагогічних працівників закладів середньої освіти» в закладах післядипломної педагогічної освіти.

Під час заходу керівник Представництва Данської ради у справах біженців в Україні Кріста Зонголович презентувала інноваційні технології психосоціальної підтримки дітей та дорослих (батьків, педагогів, шкільних психологів) для успішного розвитку соціальної згуртованості в рамках об’єднаної територіальної громади.

У ході даного навчання було висвітлено та обговорено ряд актуальних питань щодо розвитку соціальної згуртованості, а саме: «Програма лідер у мені, як інструмент створення площини взаємодії між батьками – учнями – вчителями»; «Методи взаємодії шкільного психолога з батьківським колективом»; «Роль батьків та вчителів у формуванні безпечного середовища».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO