Осучаснені просторово-матеріальні складові шкільного навчального кабінету фізики як умова забезпечення якості природничої освіти

на головну res1 березня 2017 року на базі Сумського ОІППО відбувся позаплановий обласний семінар «Осучаснені просторово-матеріальні складові шкільного навчального кабінету фізики як умова забезпечення якості природничої освіти».

Мета заходу – ознайомити вчителів фізики з вимогами до матеріально-технічного обладнання кабінету фізики в загальноосвітніх навчальних закладах державної та комунальної форми власності.

На заході були присутні представники всіх районів та міст Сумської області (окрім представників Кролевецького, Середино-Будського районів та м. Глухів), територіальних громад (Березівської сільської ради Глухівського р-ну, Бездрицької та Нижньосироватської сільських рад Сумського району, Миколаївської селищної ради Білопільського району, Заводської сільської ради Великописарівського району), Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І.Г. Харитоненка, Сумської обласної гімназії-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей Сумської обласної ради у загальній кількості 33 особи. 

З вітальним словом до учасників семінару звернулася проректор Сумського ОІППО Удовиченко І.В., яка актуалізувала питання осучаснення просторово-матеріальних складових шкільного навчального кабінету фізики.

У ході семінару учасники ознайомилися з вимогами до засобів навчання та навчального обладнання, зазначеними в Типовому переліку засобів навчання та обладнання навчального й загального призначення для кабінетів природничо-математичних предметів загальноосвітніх, зокрема, кабінетів фізики (Карпуша В.М., методист з фізики та астрономії СОІППО), організацію безпечного освітнього простору кабінету фізики та роботи з учнями щодо безпеки життєдіяльності під час проведення навчально-виховного процесу (Прядко О.В., інженер з хорони праці НМЦ ПТО у Сумській області).

Жвавий інтерес у присутніх викликала презентація лабораторного та демонстраційного обладнання з фізики Житомирського публічного акціонерного товариства «Електровимірювач». Завідувач лабораторією підприємства Острогляд І.В. продемонстрував цифровий вимірювальний комп’ютерний комплекс для кабінету фізики, набори навчальних приладів для лабораторних робіт з усіх тем навчальних програм з фізики основної та старшої школи, розповів про їх конструктивні переваги.

За результатами семінару учасники отримали методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO