Технології WEB 2.0. для оптимізації праці вчителів Охтирщини

golovna resКеруючись концептуальними засадами реформування середньої освіти «Нова українська школа», освітяни м. Охтирка взяли курс на створення сучасного освітнього середовища за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій.

Втілити цей задум дозволило замовлення 40-годинних експрес-курсів «Технології WEB 2.0. для оптимізації праці вчителя» у КЗ СОІППО, авторами яких є старший викладач кафедри освітніх та інформаційних технологій Герасименко Наталія Вікторівна та старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти Ніколаєнко Світлана Петрівна. Під їхнім супроводом протягом двох тижнів з 06 по 17 лютого 2017 року 24 педагогічні працівники Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім. Р.К. Рапія (директор Шишкова Г.Г.) у товариській і творчій атмосфері опановували непростий, але дуже цікавий курс.

Зважаючи на те, що додатки все-таки вторинні, а педагогіка первинна, викладачі закцентували свою увагу на тому, як в освіті цифрового століття поєднуються можливості мобільних додатків, трансформація навчання, мотивація, розвиток пізнавальних навичок та компетентностей учнів і перспективні цілі освіти. Для цього вони презентували вчителям інноваційну модель освіти 21-го століття – педагогічне колесо Аллана Каррінгтона (Австралія, університет Аделаїди). Головний принцип педагогічного колеса полягає в тому, що саме педагогіка визначає вибір і використання тих чи інших додатків. Колесо досить легко використовувати. Це проста схема, доступна кожному педагогу в його повсякденній роботі: від планування теми, заняття, розвитку конкретних навичок, до написання освітніх цілей і проектування індивідуальних видів діяльності. Суть в тому, щоб користувач міг знайти за допомогою колеса кращий спосіб вирішення поставлених перед ним завдань, задаючи собі питання про вибір методів і додатків. Вдумливе використання педагогічого колеса може вплинути і на розвиток різних компетентностей учня, і підвищити ефективність діяльності вчителя, оскільки кожен раз обертаючи колесо, щоб обміркувати план уроку в розрізі: цілі – результати – діяльність – інструменти, він знайде більш широкий погляд на процес навчання, а це, в свою чергу, призведе до розвитку його професійної майстерності.

Під час практичних занять педагоги створили для себе блог обраної теми зі свого предмета та наповнили його різноманітними матеріалами, що зроблять вивчення цієї теми для учнів більш цікавим та ефективним: інтерактивними вправами, створеними з допомогою додатку LearningApps, відеопрезентаціями і навчальними відеоматеріалами, тестами, анкетами тощо з використанням додатків Google (Диск, YouTube, Карти, Фото) та інших хмарних сервісів, як от PhotoPeach, Linoit, Мастер-Тест. Кожен слухач працював з урахуванням власних навичок роботи на комп’ютері та мав повну підтримку й допомогу викладачів, що дозволило усім отримати очікуваний результат і задоволення від роботи. Цінним у цих курсах є ще й те, що для підтримки навчання викладачі створили сайт, де виклали всі матеріали, інструкції по роботі з сервісами та результати роботи вчителів (https://sites.google.com/site/iktoptim/) Він є невід’ємною та дуже доречною складовою курсів і дозволяє учасникам у будь-який час звернутися до нього у разі потреби. Гідним закінченням навчання стало урочисте отримання учасниками курсів заслужених сертифікатів.

Упевнившись в актуальності експрес-курсів, що поєднали в собі найсучасніші педагогічні та технологічні підходи в освіті, у професіоналізмі викладачів, отримавши схвальні відгуки від їх учасників та прохання від інших шкіл міста організувати і для них таке навчання, методичний кабінет відділу освіти Охтирської міської ради має на меті продовжити співпрацю з КЗ СОІППО у цьому напрямі та додатково замовити експрес-курси «Технології WEB 2.0. для оптимізації праці вчителя» для педагогічних працівників інших шкіл міста. Висловлюємо впевненість, що результати, досягнуті під час навчання, матимуть високу ефективність у впровадженні їх у навчально-виховний процес.

Міняйлова Наталія Михайлівна, завідувач методичного кабінету відділу освіти Охтирської міської ради

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO