Відкрито «Art Galery» педагогів області в Сумському ОІППО

на головну resУ Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти 22 лютого 2017 року відбулось урочисте відкриття «Art Galery» художньої творчості педагогів області.

Відкрив музей-галерею ректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, д.іст.н., доцент Нікітін Ю.О., який перерізав символічну стрічку й привітав педагогічну спільноту зі святом.

Першу екскурсію в «Art Galery» провела завідувач кафедри дошкільної та шкільної освіти, методист з образотворчого мистецтва Сумського ОІППО, к.пед.н., доцент, Сєрих Л.В., яка ознайомила колег з творами мистецтва педагогів області.

Свої перші враження про «Art Galery» педагогів Сумщини висловили: Нікітін Ю.О., ректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Гапоченко І.І., голова Сумського осередку Національної спілки художників України.

Урочисто привітала педагогів проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського ОІППО, к.пед.н., доцент Удовиченко І.В., яка в своїй промові наголосила на важливості й необхідності презентації творчих надбань учителів області в Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти та подякувала Сєрих Л.В. за виявлену ініціативу, подвижницьку працю, достойну реалізацію задуманого проекту, символічно вручивши «квітку таланту».

Зі словами про враження та вітання до присутніх звернулись Грицай С.М., проректор з наукової роботи Сумського ОІППО, к.пед.н. і Панченко С.М., проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Сумського ОІППО, к.пед.н., доцент.

До вітальних слів долучились колеги мистецьких навчальних закладів області: старший викладач Вищого училища мистецтв і культури імені Дмитра Бортнянського Латіфова Н.Г., яка запевнила колег у бажанні педагогів училища спілкуватись та обмінюватись досвідом, висловивши пропозицію щодо створення зали в інституті робіт педагогів означеного навчального закладу; заступник директора Сумської дитячої художньої школи ім. М. Лисенка Ярцова Л.О. та викладач Сумської дитячої художньої школи ім. М. Лисенка Заступ О.В., які відзначили високий рівень виставлених творів і можливість подальшого розширення експозиції.

Головою первинної профспілкової організації Сумського ОІППО Перлик В.В. було вручено подяку Сєрих Л.В за реалізовану ініціативу створення галереї.

Окрім того, перші дарунки до галереї зі словами вдячності ініціатору були вручені Удовиченко І.В., проректором Сумського ОІППО та Захаровою І.О., деканом факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки Сумського ОІППО, к.пед.н., доцентом.

По завершенню заходу перші відвідувачі залишили свої позитивні відгуки в новоствореній книзі галереї.

Запрошуємо освітян області долучитись до світу прекрасного в «Art Galery» Сумського ОІППО!

До відома

Ідея створення музею педагогічної художньої творчості «Art Galery» належить к.пед.н., завідувачу кафедри дошкільної та шкільної освіти, методисту образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва Сумського ОІППО Сєрих Ларисі Володимирівні.

У жовтні 2016 року Сєрих Л.В. презентувала власний проект на Вченій раді Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти й отримала підтримку колег.

З метою поширення художніх надбань педагогів, 21.10.2016 року, начальникам управлінь (відділів) освіти (освіти і науки; освіти, молоді та спорту) міських рад, міськвиконкомів, районних державних адміністрацій було надіслано листа «Про створення художньої галереї педагогів області «Art Galery».

На пропозицію створення художньої галереї відгукнулися вихователі, учителі, працівники позашкільних навчальних закладів Сумської області, що мають досвід художньо-естетичної творчості та бажання презентувати власну творчу роботу в художній галереї інституту «Art Galery».

У галереї є також твори і вчителів-початківців.

Сьогодні «Art Galery» – це дві ошатні зали «Візуальне мистецтво» та «Декоративно-ужиткове мистецтво», розміщені в аудиторіях № 206, № 207.

У галереї представлені роботи різних видів і жанрів мистецтва: графіка, живопис, скульптура, дизайн, кольорова гама яких пізнається в портретах, натюрмортах, пейзажах авторів тощо.

Зала декоративно-ужиткового мистецтва відкриває глядачам народну, самобутню красу та витонченість різних декоративних матеріалів та технік. Гончарство, ткацтво, витинанка, писанка, вишивка, вишивка бісером та стрічками, «канзаши», вироби з солоного тіста, батик, різьблення, народний розпис, маркетрі, робота зі шкірою, соломкою, художній розпис тканини, вироби з серветок та екологічно чистих матеріалів та інше вражають глядачів та надихають на творчість.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO