З Шевченком у серці! Фінальний етап VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка на Сумщині

на головну res4 лютого 2017 року в ошатній актовій залі Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 9 відбувся фінальний (загальнонаціональний) етап конкурсу, метою якого є піднесення престижу української мови і літератури, заохочення учнів до вивчення рідної мови, підвищення рівня загальної мовної культури та вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка.

Із перемогою фіналістів привітав Кремінський Б. Г., старший науковий співробітник Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України, доктор педагогічних наук. Він зачитав вітальний лист від Міністра освіти і науки України Гриневич Л.М., яка зазначила, що завдяки Міжнародному мовно-літературному конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка «…учні й студенти можуть продемонструвати активну життєву позицію і ще раз відкрити для себе світ Шевченкового слова…» та побажала всім конкурсантам подальших успіхів у майстерному оволодінні художнім словом.

З побажанням наснаги і творчого злету думки учасників та гостей свята привітали:

Попова О.І. – директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної держадміністрації;

Удовиченко І.В. – проректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент;

Вертіль О.В. – голова Сумської організації Національної спілки письменників України.

Учасникам фінального етапу вручено дипломи, призи, а також грамоти Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації та подарунки наставникам, які виплекали юні таланти.

Завдання, надані уповноваженим представником Міністерства освіти і науки України Кремінським Б.Г., виконували 35 переможців обласного етапу конкурсу: 20 учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, 3 учні професійно-технічних навчальних закладів та 12 студентів вищих навчальних закладів І- ІV рівнів акредитації.

Шерстюк Л.М., методист української мови та літератури Сумського ОІППО, провела для педагогів засідання літературної студії, на якому представила авторський поетичний флеш-моб «Нас єднає любов».

Кожен учасник фінального етапу слово за словом вплітав у вінок Кобзареві свої думки про невмирущість духу генія, тим самим долучаючись до планетарного відзначення мистецької спадщини Тараса Шевченка.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO