МЕТОДИЧНИЙ ПОРАДНИК «УМОВИ ПІДГОТОВКИ ДО ЗНО З ІСТОРІЇ»

 головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 25.01.2017 з метою проведення методичного порадника «Умови підготовки до ЗНО з історії», методистом з історії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО Третьяковою О.В. здійснено виїзд до Краснопільського району.

У пораднику взяло участь 18 учителів історії загальноосвітніх навчальних закладів Краснопільського району.

Третьякова О.В., методист з історії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, акцентувала увагу вчителів на: програмі ЗНО з історії України (концептуальні засади та нововведення: ДПА/ЗНО як інструмент оцінювання якості загальної середньої освіти), методиці роботи з тестовими завданнями з історії України, програмних вимогах ЗНО з картографічних умінь учнів. Методист, звернула увагу вчителів на те, що завдання для ДПА з історії України зорієнтовані на перевірку засвоєння основного (нормативного) змісту; охоплюють стрижневі лінії курсу історії України ХХ століття, найважливіші навчальні знання (дати, факти, поняття, теоретичні положення тощо) та рівень оволодіння предметними вміннями; мають комбінований характер: кожне з них, фактично, перевіряє не тільки зазначену предметну компетентність (хронологічну чи просторову), а й логічну, інформаційну.

Досвідом роботи щодо підготовки учнів до ДПА/ЗНО з історії України (робота з історичними документами, картою, візуальними джерелами) поділилися вчителі загальноосвітніх навчальних закладів Краснопільського району Н.І.Білоус, І.М. Ахтирцев, І.А.Мандриченко.

З учителями опрацьовано приклади тестових завдань державної підсумкової атестації з історії України у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Рекомендовано вчителям історії, шляхом самоосвіти, удосконалювати методику викладання предмета, урізноманітнювати форми тестових завдань, з метою якісної підготовки учнів до ДПА та ЗНО, приділяти увагу індивідуальній роботі з учнями, використовувати спосіб запам’ятовування – мнемотехніку, постійно готувати учнів до ДПА/ЗНО.

За результатами роботи надано методичні рекомендації щодо підготовки учнів до державної підсумкової атестації та складання зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, ознайомлено присутніх з он-лайн ресурсами та можливістю використання сучасних навчально-методичних посібників для підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання з історії України.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO