Нарада з питань взаємодії опорних шкіл та вищих навчальних закладів

Logo28 грудня 2016 року в Департаменті освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації було проведено нараду з питань взаємодії опорних шкіл та вищих навчальних закладів.

Захід відбувся за головування заступника голови Сумської ОДА Подопригори М.А. та директора Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Попової О.І. Серед присутніх – ректори вищих навчальних закладів області, представники Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, начальники відділів (управлінь) освіти районних державних адміністрацій, директори загальноосвітніх навчальних закладів що визначені опорними школами.

Питання на розгляді – нагальна допомога вищих навчальних закладів області, інституту післядипломної педагогічної освіти у створенні опорних шкіл та підвищення ефективності функціонування освітніх округів.

Звітуючи про кроки, що вже зроблені, Нікітін Ю.О., ректор Сумського ОІППО наголосив на тому, що в системі післядипломної педагогічної освіти області надається різнопланова допомога як адміністрації так і усім причетним до створення освітніх округів. Так, запроваджено проблемно-тематичні курси за проблемою «Психолого-організаційні аспекти управління педагогічними працівниками в освітніх округах»; працівниками навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку СОІППО здійснено консультування адміністрації та вчителів опорної Миколаївської спеціалізованої школи І-ІІІступенів Білопільської районної ради. У березні 2016 року була створена науково-дослідна лабораторії з організації роботи опорних шкіл, керівником якої призначено Вознюк А.В., кандидата психологічних наук, доцента. Лабораторією ініційовано проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Професійне вдосконалення керівників опорних шкіл в умовах децентралізації освіти» (1-2 грудня 2016 року).

Щодо планів на 2017 рік Юрій Олександрович відзначив, що Сумським ОІППО (до травня) заплановано проведення низки семінарів за трьома напрямами: удосконалення управлінської діяльності керівників місцевих органів управління освітою та директорів опорних шкіл, розвитку кадрового потенціалу в межах опорної школи та психологічного супроводу навчально-виховного процесу. Окрім того заходи міжрегіонального формату: науково-практичний семінар з Івано-Франківським ОІППО, науково-практична конференція в рамках Міжнародного освітнього форуму та круглий стіл в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції з Дніпропетровським ОІППО.

За результатами наради учасниками прийняте рішення про доцільність взаємодії усіх суб’єктів освітніх округів, опорних шкіл та вищих навчальних закладів, що сприятиме поліпшенню якості освітніх послуг, що і є основною метою успішного функціонування опорних шкіл.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO