Удосконалення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи у загальноосвітніх навчальних закладах

fotoВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2016 рік, 17 листопада на базі Боромлянського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Тростянецької районної ради, Білківської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів Тростянецької районної ради відбувся обласний семінар для керівників методичних об'єднань учителів фізичної культури за темою «Удосконалення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи у загальноосвітніх навчальних закладах».

Методист з фізичної культури та основ безпеки життєдіяльності відділу Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Деменков Д. В., детально ознайомив учасників заходу з нормативними вимогами та методичними рекомендаціями щодо організації загальноосвітніми навчальними закладами фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи.

Із системою роботи відділу освіти, районної методичної служби, закладів загальної середньої та позашкільної освіти, спрямованої на розвиток фізичної культури та спорту у Тростянецькому районі, ознайомила учасників обласного методичного заходу директор КЗ ТРР «Районний методичний центр» Волочаєва Л.А.

Візитівкою Боромлянського НВК стала дитяча театралізована композиція з елементами спортивних вправ «Ми здоров’я гарне маємо, бо про нього змалку дбаємо», яка засвідчила прихильність учнів до фізичної культури та занять різними видами спорту – гімнастикою, футболом, дзюдо, шахами.

Директор Боромлянського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Тростянецької районної ради Білоус С.М., презентувала досвід організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи у Боромлянському НВК. Розкриваючи систему діяльності колективу, Світлана Миколаївна з захопленням розповідала про всі її складові – організацію гарячого харчування, медичного обслуговування, активного відпочинку школярів, літньої оздоровчо-відпочинкової кампанії, виховної та позакласної роботи, розвиток матеріально-технічної бази, роботу спортивних секцій, туристичну діяльність, їх співпрацю як опорного закладу із школами-філіями в організації спільних спортивно-масових заходів, співпрацю із дитячо-юнацькою спортивною школою і Палацом дітей та юнацтва у роботі з розвитку обдарованих за спортивним напрямком дітей.

Ключовим у демонстрації практичного досвіду став урок фізичної культури у 3-му класі з теми «Опанування навичками володіння м’ячем», який провів Євтєєв В.Б., учитель вищої кваліфікаційної категорії.

Білківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Тростянецької районної ради стала наступною і останньою зупинкою для гостей Тростянеччини. Її візитівка – спортивний флешмоб «Україна – це ми!», участь у якому взяли всі учні 1-5 класів. Очолила незвичайну дитячу громаду генератор ідеї – Кошель О.В., учитель музичного мистецтва.

Інформативним для учасників семінару став історичний екскурс «Легенда спорту – Володимир Петрович Куц», який провели учні 11-го класу, підготовлені наставником – заступником директора з виховної роботи Артамоновою Л.А. Вшановуючи пам’ять видатного земляка, дворазового олімпійського чемпіона, легкоатлета-стаєра, заслуженого майстра спорту СРСР, найкращого спортсмена світу 1956 та 1957 років, старшокласники розповіли про його дитинство та спортивні рекорди, встановлені за допомогою тактики «рваного бігу».

З традиціями педагогічного колективу Білківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Тростянецької районної ради щодо організації спортивно-масової роботи як складової національно-патріотичного виховання ознайомила гостей директор навчального закладу Маленко Л.Б.

Захід пройшов в атмосфері діалогу між виступаючими та учасниками.

За результатами роботи обласного семінару учасники отримали рекомендації методичного та практичного спрямування.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO