9 листопада – День української писемності та мови

logoШановні українці! Сердечно вітаю вас із Днем української писемності та мови!

Українська мова – не просто засіб спілкування. Це – наша історична пам’ять, невичерпна духовна й культурна скарбниця. Це – живий зв’язок між тисячолітнім минулим, сучасністю і майбутнім великого народу.

Наша мова є серцем і душею вільнолюбного українського народу. Велична та нескорена, вона гартувалася протягом усієї своєї тисячолітньої історії, нерозривно пов’язаної із боротьбою за незалежність Української держави.

Сьогодні захисники Вітчизни, мужньо обороняючи свою землю від підступного ворога, знову відстоюють наше право сповідувати власні цінності, серед яких найперша – право українського народу говорити рідною мовою.

У цей святий для українців день у загальноосвітніх навчальних закладах відбудеться урочисте відкриття Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої».

Кожен, хто шанує рідну мову, кого непокоїть сучасна мовна ситуація, 9 листопада можуть долучитися до написання Всеукраїнського радіодиктанту єдності. Це дасть можливість кожному з його учасників перевірити свої знання, підтримати материнську мову, а також довести всьому світові: українська мова є, вона престижна і нею говорять мільйони людей в Україні і поза її межами.

Приєднуйтеся до загальноукраїнського Диктанту національної єдності! Майбутнє нації залежить від кожного з нас! Нація є лише тоді, коли у нації є мова.

Хай вічно звучить українська мова!

Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом!

Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я України!

Шерстюк Любов Миколаївна, методист української мови та літератури Сумського ОІППО.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO