Міжнародний конгрес «Освіта дітей з особливими потребами: від інституалізації до інклюзії»

на головну27-28 жовтня 2016 року на базі Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського відбувся Міжнародний конгрес зі спеціальної педагогіки, психології та реабілітології «Освіта дітей з особливими потребами: від інституалізації до інклюзії», участь у якому взяла Калюжна Н.О., методист з інклюзивного навчаннянавчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО.

Захід пройшов за сприяння Міністерства освіти і науки України, Інституту спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України, Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, Університету Коменського у Братиславі (Словацька Республіка), Жешівського Університету (Республіка Польща), Інституту гуманітарних наук державної вищої професійної школи імені ротмістра В. Пілецького в Освєнцимі (Республіка Польща), Всеукраїнського фонду «Крок за кроком», громадських організацій.

Мета заходу актуалізація проблеми інклюзивної освіти, визначення стратегії розвитку освіти дітей з особливими потребами в Україні. У конгресі взяли участь науковці, науково-педагогічні та педагогічні працівники, молоді вчені, докторанти, аспіранти, педагоги, адміністрація загальноосвітніх навчальних закладів, представники державної влади, громадських організацій, діти з особливими потребами та їх батьки, студенти  загалом близько 200 осіб з України, Польщі, Словаччини, США, Китаю, Італії. Протягом першого дня на пленарних і секційних засіданнях, що тривалив рамках Конгресу, усі учасники мали змогу детально обговорити сучасні принципи інклюзії в освіті і спробувати віднайти ефективні технології її застосування.

На другий день учасники семінару мали змогу відвідати майстер-класи за різною тематикою, зокрема «Формування математичних навичок за системою НУМІКОН (NUMICON) у дітей із синдромом Дауна», що проводила Молошнюк Л.В., вихователь-методист дошкільного навчального закладу № 51 Вінницької міської ради на базі Вінницької академії неперервної освіти, який відвідала Калюжна Н.О.

По закінченню конгресу всі учасники отримали персональні сертифікати.

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO