ДРУЖНЄ ПАРТНЕРСТВО ПРОДОВЖУЄМО

golovnaТрадиційно, на початку нового навчального року, Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка запрошує освітян України на науково-практичну конференцію. Цього року Всеукраїнська науково-практична конференція відбулася 29-30 вересня 2016 року за темою «Формування соціокультурної компетентності вчителя: зміст, традиції, інновації».

Сучасна і важлива проблема − формування соціокультурної компетентності вчителя об’єднала науковців, учителів, аспірантів інституту педагогіки НАПН України, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, комунального закладу «Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Інституту української мови НАН України, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та не байдужих освітян України.

Робота конференції була організована за наступними напрямами:

  • Модернізація процесу формування соціокультурної компетентності на засадах комунікативного і компетентнісного підходів.

  • Теорія і практика формування професійної соціокультурної компетентності майбутніх учителів початкової освіти і вчителів-словесників.

  • Реалізація формування соціокультурної компетентності у процесі фахової підготовки майбутніх учителів початкової освіти засобами музичного й образотворчого мистецтв, трудового навчання.

  • Теоретико-методичні засади реалізації креативного підходу до професійної підготовки майбутнього вчителя у ВНЗ.

Члени кафедри дошкільної та шкільної освіти комунального закладу «Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» взяли активну участь у роботі конференції. До роботи організаційного комітету конференції долучилася Л.В. Сєрих, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри. На секційних засіданнях був представлений досвід роботи старших викладачів кафедри А.М. Лавської («Вплив соціокультурної компетентності вчителя на соціалізацію особистості молодшого школяра»), С.В. Коди («Формування соціокультурної компетентності вчителя: традиції та інновації»), З.В. Декунової («Підручник як засіб формування соціокультурної компетентності учня»).

Зазвичай, практичний досвід роботи, що презентується на конференції, викликає найбільший інтерес та увагу її учасників. Такий досвід за темою «Формування соціокультурної компетентності: від учителя до учня» представила О.В. Бойко, заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель вищої категорії КУ «Сумська спеціалізована школа І ступеня № 30» м. Суми, яка була в складі делегації КЗ СОІППО.

Досвід, набутий під час конференції, буде використаний в навчально- виховному процесі КЗ СОІППО, а також впроваджуватися і поширюватися у загальноосвітніх навчальних закладах Сумщини. Саме з такою метою і здійснюється партнерство педагогічних вишів.

000001

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO