Дидактико-методичне забезпечення викладання хімії за новим Державним стандартом загальної середньої освіти

на головну resВідповідно до річного плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2016 рік, 26 вересня відбулося четверте засідання обласної творчої групи «Дидактико-методичне забезпечення викладання хімії за новим Державним стандартом загальної середньої освіти», за керівництва Метейко А.В., методиста хімії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО.

У роботі обласної творчої групи за темою «Розробка дидактико-методичного забезпечення викладання хімії в 8 класі за Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти» узяло участь9учителів хімії із9районів і міст області, а саме: Буринського (Крупський М.В.), Конотопського (Повидиш Т.П.), Кролевецького (ІвашинаН.В.), Путивльського (Євдощук Г.А.), Тростянецького (РоманенкоІ.І.) районів та міст Лебедин (Пархоменко О.В.), Охтирка (РубанО.А.), Глухів (Понирко Г.Ф.), Шостка (Прищепа С.Г.).

Творчість учителя безмежна, а якщо ця творчість підкріплена досвідом, то результат є безцінним. Проте, кожен з наших учителів є індивідуальністю і має власний погляд на підходи до викладання хімії. Саме завдяки цьому робота творчої групи є цікавою, неоднозначною і різнобічною.

Четверте засідання творчих учителів хімії було присвячене узагальненню напрацьованих дидактичних матеріалів (7 та 8 класи). МетейкоА.В., методист хімії Сумського ОІППО, презентувала збірку завдань поурочного контролю знань учнів для 7 класів, яка була скомпонована за результатами роботи членів обласної творчої групи 2015-2016 н.р. та буде проходити апробацію у 2016-2017 н.р. (у рамках роботи обласної творчої групи), запропонувала критерії для її апробації.

Друге питання, яке розглядалося в рамках засідання, було присвячено обговоренню узагальнюючих блок-схем з тем «Періодичний закон і періодична система хімічних елементів. Будова атома», «Хімічний зв’язок і будова речовини», «Основні класи неорганічних сполук». Кожен учитель мав змогу презентувати власні напрацювання та удосконалити їх ураховуючи рекомендації Коростіль Л.А., доцента кафедри дошкільної та шкільної освіти Сумського ОІППО, к.пед.н. та колег-хіміків.

За підсумками четвертого засідання обласної творчої групи вчителів хімії було надано методичні рекомендації щодо подальшої роботи над розробкою дидактичних матеріалів до поурочного контролю знань, узагальнюючих блок-схем та їх апробації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO