Відбулося засідання науково-методичної ради Інституту

Logo26 вересня 2016 року відбулося чергове засідання науково-методичної ради Інституту. Засідання розпочав проректор з наукової роботи Сергій Михайлович Грицай, який ознайомив присутніх з наказом ректора інституту про зміни у складі науково-методичної ради, окреслив пріоритетність завдань та перспективи роботи нового складу ради.

 

Першим на порядку денному розглянуто питання про сучасні форми організації методичної роботи з працівниками освіти Сумської області. Присутні заслухали і обговорили доповідь проректора з науково-педагогічної та методичної роботи Ірини Віталіївни Удовиченко та співдоповідачів: Лариси Борисівни Міщенко (методиста з дошкільного виховання), Ірини Василівни Кореневої (методиста з трудового навчання та креслення). Науково-методична рада рекомендуваланавчально-методичному відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку інститутупідготуватиметодичні рекомендації про досвід організації проектної діяльності в роботі вчителя трудового навчання (Коренева І.В.). Окрім того, члени ради обговорили проблему наступності навчання. Це спрямування, на думку науково-педагогічних працівників, має створити педагогічні умови для єдиної, динамічної, перспективної системи виховання й навчання в дошкільному навчальному закладі та школі за умови спільної роботи вихователів й вчителів над фізичним, психічним, соціальим та мовленнєвим розвитком дитини.

Друге питання порядку денного присвячено обговоренню проблеми експертно-аналітичної діяльності в області: апробації підручників та авторських програм (доповідач – Каленик О.В., методист по роботі з обдарованою учнівською молоддю відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку інституту). За звітній період в області проводилась апробація одинадцяти підручників для 3-х класів та дванадцяти підручників для 6-х класів. В апробації було задіяно 20 адміністративних одиниць (районів, міст) та більше півтори тисячі учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Третім питанням порядку денного розглянуто питання про участь науково-педагогічних працівників КЗ СОІППО у міжнародних, всеукраїнських та регіональних науково-методичних заходахоповідач Кириченко О.М., завідувач науково-видавничим відділом). За звітний період (липень-вересень 2016 року) 20 науково-педагогічних працівників інституту взяли участь у 24-х науково-методичних заходах: у 7 – міжнародного рівня; у 8 – всеукраїнського та у 9 – обласного рівнів.

Розглянуте четверте питання про результати експертизи авторських навчальних програм, науково-методичних видань та методичної продукції (доповідач – Вознюк А.В., кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри психології) відповідно до яких рекомендації до друку отримали п’ять науково-методичних розробок працівників інституту, рекомендації до участі у конкурсі на кращу науково-методичну розробку спецкурсу отримала робота старшого викладача кафедри професійної освіти та менеджменту Сударевої Г.Ф. та погоджено тридцять навчальних програм з позашкільної освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO