Обласний семінар «Специфіка навчання за програмою «Захист Вітчизни» у 2016-2017 н.р.»

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2016 рік, 19 вересня 2016 року на базі Сумського ОІППО відбувся семінар з теми «Специфіка проведення військово-польових зборів» для вчителів предмета «Захист Вітчизни».

Мета заходу – спрямувати роботу вчителів «Захисту Вітчизни» на теоретичну, практичну, фізичну, психологічну підготовку учнівської молоді до захисту Вітчизни, проходження військової служби у Збройних Силах України, створення умов для формування та удосконалення життєво необхідних знань, умінь і навичок, високої патріотичної свідомості.

У роботі семінару взяли участь 26 учителів предмета «Захист Вітчизни» з усіх районів і міст області, окрім Недригайлівського, Середино-Будського, Ямпільського районів.

Відкрила семінар й ознайомила учасників з програмою роботи Сукачова Н.М., методист з національно-патріотичної роботи та «Захисту Вітчизни» Сумського ОІППО, яка розкрила питання програмно-методичного забезпечення навчального процесу та організаційно-методичного супровіду вивчення предмета «Захист Вітчизни» у 2016-2017 навчальному році.

З ходом організації та проведення заходів, пов’язаних з військово-професійною орієнтацією юнаків, припискою громадян до призовних дільниць та відбору громадян на службу за контрактом ознайомили Закревський І.А., начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступник військового комісара Сумського обласного військового комісаріату; Кузьменко С.А., старший офіцер відділу комплектування та призову Сумського обласного військового комісаріату.

Питання мотивації творчих учителів предмета «Захист Вітчизни» до особистісного та професійного саморозвитку засобами участі у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року» висвітлила Сукачова Н.М., методист з національно-патріотичної роботи та «Захисту Вітчизни» Сумського ОІППО.

Про участь у заключному турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінації «Захист Вітчизни» (з презентацією власного досвіду роботи) розповів Шоптенко С.М., учитель предмета «Захист Вітчизни» Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 ім. О. Бутка, старший учитель, полковник, переможець ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінації «Захист Вітчизни», провівши майстер-клас «Формування ключових компетентностей на уроках предмета «Захист Вітчизни» засобами інтерактивного навчання».

Практичні заняття для вчителів предмета «Захист Вітчизни» «Особливості викладання розділів «Основи медичних знань і допомоги», «Домедична допомога в бойових умовах» за новою навчальною програмою предмета «Захист Вітчизни» (10-11 кл.) провів Бітюков Д.В., представник Комітету Національної безпеки.

Питання формування психологічної готовності учнів до військової служби висвітлила Марухина І.В., завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського ОІППО.

Міненко М.І., презентував підручники предмета «Захист Вітчизни», «Основи медичних знань» (для 10 та 11 класів); ознайомив з авторськими плакатами: «Захист Вітчизни», «Досліджуючи гуманітарне право», «Інформаційно-довідковий куток цивільного захисту».

Окрім того, учасники отримали методичні рекомендації щодо специфіки навчання за програмою «Захист Вітчизни» у 2016-2017 н.р. 

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO