ПРО ОСОБЛИВОСТІ ЕКОЛОГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ЗАКОНОДАВСТВО ЄС З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

IMG 7262 resУ рамках грантової програми Еразмус+ та співпраці з Глухівським національним педагогічним університетом 18 травня на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся круглий стіл для учителів початкових класів «Реалізація стратегії екологічної безпеки: інтеграція європейського досвіду». Учасниками заходу стали педагоги Конотопського, Білопільського, Глухівського, Роменського, Буринського, Недригайлівського, Лебединського, Липоводолинського, Тростянецького районів, міст: Суми, Лебедин, Ромни (20 осіб ) та викладачі кафедри дошкільної та шкільної освіти. В ході проведення круглого столу кандидат педагогічних наук, доцент Інна Коренева ознайомила присутніх з нормативно-правовою базою Європейского Союзу з питань екологічної безпеки та охорони природи, зокрема, було розглянуто особливості екологічної політики ЄС, рамкове законодавство ЄС з питань кліматичної політики, енергозбереження, охорони біорізноманіття, попередження великих аварій, поводження з відходами, тощо. Жваве обговорення викликали питання впровадження норм екологічного законодавства Європейського Союзу в екологічну політику України, формування екологічної свідомості підростаючого покоління та проблема маркування та використання генетично модифікованих організмів.

Із зацікавленістю включилися присутні в обговорення питань щодо екологічної політики та законодавства ЄС з питань екологічної безпеки. Учасники круглого стому дійшли спільного висновку, що приведення у відповідність законодавства України до стандартів та норм екологічного права ЄС – процес тривалий, складний та недешевий. Тим не менше, наявність низки невідкладних екологічних проблем вимагає його розпочати вже сьогодні. Освітяни теж мають долучитись до розбудови сталого суспільства в Україні. Першим кроком має стати впровадження принципів освіти в інтересах сталого розвитку на всіх рівнях освіти для формування нового типу мислення молоді, екологічно центрованого світогляду. А вчителі початкових класів мають стати агентами таких змін в суспільному житті України.

Співорганізатори круглого столу «Реалізація стратегії екологічної безпеки: інтеграція європейського досвіду» ЗосименкоО.В.- кандидат педагогічних наук, доценту кафедри професійної освіти та менеджменту,Декунова З. В., Лавська А.М. - старші викладачі кафедри дошкільної та шкільної освіти Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти висловлюють щиру подяку кандидату педагогічних наук, доценту Кореневій І.М. за змістовне наповненя заходу та сподіваються на подальшу співпрацю. 

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO