Удосконалення навчально-виховного процесу початкової школи з метою всебічного розвитку молодших школярів в умовах реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2016 рік, 25 травня 2016 року відбувся обласний семінар «Удосконалення навчально-виховного процесу початкової школи з метою всебічного розвитку молодших школярів в умовах реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти».

У семінарі взяли участь методисти початкової освіти районних (міських) методичних кабінетів, відділів (управлінь) освіти райдержадміністрації, міськвиконкомів та учителі початкових класів області.

У своєму зверненні до учасників семінару Удовиченко І.В., проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського ОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент, наголосила на актуальності зазначеної проблеми, окреслила сучасні погляди щодо реалізації компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі початкової школи.

На необхідності формування здоров'язбережувальної компетентності наголосила Єжова О.О., завідувач кафедри фізичної реабілітації Сумського державного університету, доктор педагогічних наук, професор, яка ознайомила присутніх з досвідом роботи та сучасними підходами до зазначеної проблеми в зарубіжних країнах.

На актуальності питання впровадження інноваційних технологій та шляхів подолання антиінноваційних бар'єрів звернула увагу Зосименко О.В., доцент кафедри професійної освіти та менеджменту Сумського ОІППО, кандидат педагогічних наук.

Зацікавили присутніх елементи тренінгових занять з формування емоційної культури молодшого школяра з метою подолання проявів шкільної дезадаптації, з якими ознайомила Василега О.Ю., викладач кафедри психології Сумського ОІППО.

Змістовністю та практичним спрямуванням щодо удосконалення навчально-виховного процесу та розвитку особистості молодшого школяра відзначалися виступи старших викладачів кафедри дошкільної та шкільної освіти Сумського ОІППО Декунової З.В., Лавської А.М., Деменкова Д.В.

Старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Сумського ОІППО Клюніна Н.В. закцентувала увагу педагогів на значимості вивчення іноземної мови в процесі формування особистості молодшого школяра.

Під час тренінгу, який провела старший викладач кафедри менеджменту та професійної освіти Сумського ОІППО Сударєва Г.Ф., учасники семінару мали змогу ознайомитися зі шляхами формування підприємницької компетентності молодших школярів в умовах реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти.

Досвідом роботи щодо впливу розвивального навчання на розвиток творчої особистості молодшого школяра поділилася Сопіна Л.М., директор Сумської спеціалізованої школи І ступеня №30 м. Суми.

Приємним сюрпризом для учасників семінару став виступ творчих колективів вихованців Сумської спеціалізованої школи І ступеня №30 м. Суми.

За «круглим столом» старші викладачі кафедри дошкільної та шкільної освіти Сумського ОІППО Декунова З.В. та Лавська А.М., спільно з учасниками семінару, окреслили шляхи удосконалення навчально-виховного процесу початкової школи з метою всебічного розвитку молодшого школяра в умовах реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти та визначили роль методичної служби в реалізації зазначеної проблеми.

Результатом роботи стало опанування методичних рекомендацій щодо удосконалення навчально-виховного процесу початкової школи.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO