Перші проблемно-тематичні курси e-learning для організації дистанційного навчання учнів

1 resВідповідно до наказу Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 01.07.2015 р. № 444-ОД «Про підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти області у 2016 році» у період з 28.03 по 13.05.2016 р. для вчителів предметників пройшли перші проблемно-тематичні курси «Сучасні інтерактивні засоби навчання на уроках загальноосвітніх дисциплін з оволодінням технологіями e-learning для організації дистанційного навчання учнів».

В основу концепції впровадження технологій E-learning для організації дистанційного навчання учнів покладено наступні нормативно-правові документи: Наказ МОН України «Про затвердження Положення про дистанційне навчання» № 466 від 25.04.2013 р.; Положення про дистанційне навчання; Лист МОН України «Щодо організації навчання у загальноосвітніх навчальних закладах осіб, що проживають на тимчасово окупованій території в Автономній Республіці Крим, місті Севастополі та у місцях проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях» №1/9-535 від 14.10.2014 р.; Лист МОН України «Щодо використання технологій дистанційного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах» №1/9-26 від 22.01.2015 р.

Програма курсів укладена у відповідності до державних стандартів, реалій життя та потреб українського суспільства.

Навчальний процес на курсах забезпечували викладачі Кафедри освітніх та інформаційних технологій: ст. викладач Н.В. Герасименко, ст. викладач С.П. Лабудько та викладач О.О. Силка. Слухачами курсів були вчителі різних шкільних предметів загальноосвітніх закладів області. Заняття проходили у формі тренінгу, що дало можливість слухачам отримати нові вміння та навички, обмінятися досвідом. Цікавими матеріалами та досвідом використання інформаційних технологій поділилися І.О. Воробйова, вчитель англійської мови Тростянецької СШ І-ІІІ ст. № 3; О.А. Корсун, учитель географії та економіки Дубовицької ЗОШ І-ІІІ ст. Кролевецької райради; В.В. Ященко, вчитель інформатики Сумської СШ І-ІІІ ст. № 29 та інші.

Результатами навчання слухачів за програмою курсів є:

  • розроблені кожним слухачем навчальний курс та навчально-методичні матеріали, які будуть використані для дистанційного навчання учнів;

  • розміщення навчального курсу та навчально-методичних матеріалів на платформі для дистанційного навчання КЗ СОІППО;

  • презентація розробленого курсу.

У ході проведення курсів був використаний досвід Проблемної лабораторії дистанційного навчання Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (завідувач – к.т.н., професор В.М. Кухаренко), а також досвід науково-педагогічних працівників КЗ СОІППО.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO