Обласний дистанційний проект «Мій світ психології»

LogoВідповідно до плану роботи навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, з метою підвищення психологічної культури учнів як необхідної складової загальнолюдської культури особистості, у період з лютого до квітня 2016 року, серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів області реалізовано дистанційний проект «Мій світ психології».

До участі в проекті зареєструвалося 164 учні з 19 районів та міст області (2015 рік – 152 учні). Найбільше зареєструвалося учасників із Тростянецького (18 осіб), Шосткинського (16 осіб), Сумського (14 осіб), Краснопільського (10 осіб) районів та міст Суми (30 осіб), Лебедин (19 осіб).

Проект реалізувався у 2 етапи: І етап – з 20 лютого до 10 березня 2016 року, ІІ етап – з 15 березня до 5 квітня 2016 року. У першому етапі взяли участь 117 учнів. Відповіді на завдання другого етапу надали 84 старшокласники. Різниця в кількості зареєстрованих та тих, хто взяв участь в усіх етапах, обумовлена специфікою завдань. Завдання, що пропонувалися на кожному з етапів, складалися з двох частин: частина І – тестові завдання з психології; частина ІІ – відкриті завдання, виконання яких орієнтувало учасників не на відтворення знань із психології, а на власні версії, судження, дослідження, створення нового результату. Саме відкриті завдання в окремих учасників викликали певні труднощі, зокрема створення презентації «Мій світ психології».

За результатами участі в усіх етапах конкурсу визначено 10 переможців:

Бережна Дарія

– учениця 11 класу КУ Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 26 міста Суми;

Бієнко Марина

– учениця 11 класу Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Білопільської районної ради;

Вітренко Анастасія

– учениця 10 класу Охтирської гімназії Охтирської міської ради;

Волкова Діана

– учениця 10 класу КУ Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22 міста Суми;

Піддубна Аміна

– учениця 9 класу Улянівського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Білопільської районної ради;

Суховєєва Яна

– учениця 10 класу Козацького навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Конотопської районної ради;

Колесник Марія

– учениця 11 класу Червонянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Глухівської районної ради;

Котляр Дар’я

– учениця 11 класу Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Білопільської районної ради;

Курлейко Оксана

– учениця 10 класу Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Лебединської міської ради;

Тосунова Крістіна

– учениця 11 класу Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Глухівської міської ради.

Переможці проекту нагороджені грамотами та пошановані на V обласному Психологічному Форумі, що відбувся 19 квітня 2016 року.

Інформацію про завдання проекту та відповіді до них, протоколи за результатами участі в кожному з етапів розміщено на сайті Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (рубрика «Психологічна служба системи освіти»).

Як засвідчив аналіз робіт, проект сприяв підвищенню рівня мотивації учасників до саморозвитку та самопізнання, підвищенню рівня їх психологічної культури.

Зважаючи на це, Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації рекомендує вжити організаційних заходів щодо введення у загальноосвітніх навчальних закладах області у 2016-2017 навчальному році факультативів та курсів соціально-психологічної спрямованості. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO