Фахову майстерність підвищують педагоги дошкільних навчальних закладів м. Конотоп

SDC13903 resЗ 01.02 по 18.03. 2016 року КЗ СОІППО проведено курси підвищення кваліфікації вихователів дошкільних навчальних закладів м. Конотоп. 24 педагога мали можливість підвищити професійний рівень, навчаючись на виїзних очно-дистанційних курсах.

Навчальний процес відбувався відповідно до навчально-тематичного плану курсів підвищення кваліфікації та передбачав різні види та форми аудиторної роботи, педагогічну практику, самостійне навчання тощо.

Із слухачами курсів працювали викладачі кафедр інституту, які забезпечили виконання всіх складових модулів навчального-тематичного плану у повному обсязі (ст. викладачі Т. Стукалова, І. Кожемякіна, І.Сидоренко, Є. Ковтун, І. Цимерман, викладач О. Куртась).

Тематика та зміст запропонованих слухачам курсів лекцій з різних навчальних дисциплін відповідають потребам сучасного вихователя дошкільного навчального закладу, спрямовані на його особистісне та професійне зростання, висвітлюють процес модернізації дошкільної освіти, визначають можливості та умови забезпечення якісною дошкільною освітою наймолодших.

Серед навчальних занять із фахової дисципліни «Теорія та методика дошкільної освіти» (ст. викл. кафедри дошкільної та шкільної освіти Є.Ковтун, І.Цимерман) переважали практичні та інтерактивні форми навчання, які активізують знання слухачів, будуються на комунікативній взаємодії, розвивають особистість педагога.

Такі важливі теми як «Дошкільна зрілість, як складова життєвої компетентності дитини», «Виховання екологічної культури у дитини дошкільного віку» були розглянуті у форматі ділової гри. Так через соціальні ігрові ролі «вихователів», «батьків вихованців», «вчителів початкової школи», «методистів ДНЗ» слухачі обговорювали проблему готовності дитини до школи, розробляли показники та критерії готовності, шукали протиріччя у поглядах, пропанували шляхи їх подолання.

Результатом ділової гри «Методичні аспекти ігрової діяльності» стали напрацьовані слухачами методичні рекомендації, що визначають місце сюжетно-рольової гри у житті дошкільника, її потенційні можливості та значення, а також пропонують шляхи та умови активізації провідної діяльності дитини у сучасному ДНЗ.

Під час практичного заняття «Організація життєдіяльності дитини у сучасному дошкільному навчальному закладі» слухачі, працюючи у мікрогрупах, розробляли концепцію життєдіяльності дитини та модель освітнього процесу з урахуванням тенденцій розвитку дошкільної освіти.

Педагогічна практика була проведена у ДНЗ №13 «Веселка» (завідувач Боярчук Н.Д.). Педагогічний колектив навчального закладу декілька років поспіль успішно використовує музейну педагогіку в освітньому процесі. За для того у закладі створені міні-музеї різного спрямування, а саме: музей К. Білокур; музей ляльки-мотанки; музей книги; етнографічний музей; музей історії дошкільного закладу тощо. Слухачі курсів мали можливість познайомитися із досвідом досвідчених вихователів Ступак О.В., Чмир О.В щодо використання цієї технології у роботі із дітьми дошкільного віку.

Підводячи підсумок педагогічної практики, слухачі курсів відзначали цінність, універсальність та багатозначність музейної педагогіки як засобу осучаснення освітнього процесу у дошкільному навчальному закладі.

Результатом самостійної роботи слухачів під час дистанційного компоненту стали екзаменаційні письмові роботи із різних навчальних дисциплін. Заслуговують на увагу роботи Трохимчук О.І., Письменної О.В., Макаренко Н. Д., Бєлозьорової В.М., Герасименко О.В. Під час захисту творчих робіт слухачі презентували результати власних педагогічних досліджень, що виділяються достатнім науково-теоретичним рівнем та аналітичним підходом до власної педагогічної діяльності.

Відгуки слухачів курсів

Шевченко І.В. , вихователь ДНЗ № 10.

Дуже вдячна викладачам КЗ СОІППО за можливість пройти курси підвищення кваліфікації у м. Конотоп, бо маю двох маленьких дітей, яких не можу залишити навіть на короткий час. Отримала не лише нові знання, а й задоволення від спілкування із викладачами інституту. Вже визначила для себе, що після закінчення курсів буду змінювати, оновлювати та удосконалювати у своїй педагогічній діяльності.

Сівер Л.І., вихователь ДНЗ №13.

Вдячна всім викладачам інституту за змістовні лекції, з яких дізналася багато чого нового. Особливо корисними та дуже цікавими були практичні заняття з методики, на яких ми через активне спілкування, розглядали сучасні методичні та педагогічні проблеми розвитку, навчання та виховання дошкільнят. Дякую за плідну та тісну співпрацю.

Герасименко О.В., вихователь ДНЗ №8.

Від всіх педагогів-дошкільників м. Конотоп хочу подякувати керівництву КЗ СОІППО та всім викладачам, що працювали з нами на виїзних курсах. Дякуємо Вам за те, що Ви такі творчі, самовіддані талановиті педагоги. Нам з Вами було повчально, цікаво працювати та приємно спілкуватися. Особлива дяка викладачам методики Цимерман І.Л., Ковтун Є.Ф., з якими ми аналізували важливих проблем дошкільної освіти та шукали шляхи їх розв’язання. Дякуємо всім за допомогу у нашому подальшому професійному зростанні.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO