Навчально-методичний відділ з ліцензування та атестації закладів освіти

IMG 20190930 201233

Історична довідка. Дата створення відділу – січень 2008 р.

Навчально-методичний відділ з ліцензування і атестації закладів освіти КЗ Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти є структурним підрозділом інституту, що створений при Департаменті освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації з метою координування дій із підготовки, організації, супроводу та проведення ліцензування та атестації закладів освіти в області, відповідно до пункту 4 Положення регіональної експертної ради з питань ліцензування та атестації закладів освіти, затвердженого розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації від 15.01.2015 № 15-ОД (регіональна експертна рада з питань ліцензування та атестації закладів освіти створюється при Департаменті освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації).

Штат відділу: завідувач, 5 методистів, секретар. 

ПЕРСОНАЛЬНИЙ СКЛАД ПРАЦІВНИКІВ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ВІДДІЛУ З ЛІЦЕНЗУВАННЯ І АТЕСТАЦІЇ ЗАКЛАДІВОСВІТИ:

Сєрих Олександр Миколайович - завідувач відділу , контактний тел. 36 22 37;

Липова Людмила Олексіївна – методист вищої категорії, контактний тел. 63 51 01;

Олійник Людмила Володимирівна– методист вищої категорії, контактний тел. 36 01 18;

Ворона Надія Андріївна – методист вищої категорії, контактний тел. 36 22 37;

Степаненко Олександр Петрович – методист вищої категорії, контактний тел. 36 90 00;

Поталова Наталія Іванівна – методист II категорії, контактний тел. 63 51 01;

Панченко Вероніка Петрівна – секретар, контактний тел. 36 02 90.

Працівники відділу забезпечують:

- організацію роботи щодо реалізації Департаментом освіти і науки Сумської обласної адміністрації повноважень щодо ліцензування провадження освітньої діяльності закладів освіти незалежно від типу і форми власності у сфері дошкільної та повної загальної середньої освіти;

- надання консультаційних послуг юридичним та фізичним особам, керівникам закладів освіти та здійснення методичного супроводу щодо питань ліцензування освітньої діяльності відповідно до вимог чинного законодавства;

- здійснення організаційних заходів щодо проведення, упровадження регіональних та міжнародних програм, конкурсів, турнірів, олімпіад тощо, залучення та заохочення до участі в них творчо обдарованої учнівської та студентської молоді;

- консультування педагогічних працівників з питань здобуття освіти, кваліфікаційних вимог атестації педагогічних кадрів, підготовку та організацію роботи атестаційної комісії III рівня Департаменту освіти і науки;

- узагальнення результатів апробації. стану забезпечення закладів освіти навчальною літературою та розподіл підручників по районам та містам;

- ведення діловодства та оформлення, облік, зберігання службових документів у Департаменті освіти і науки;

- співпрацю та координацію діяльності Департаменту освіти і науки з органами управління освітою, органами місцевого самоврядування, методичними кабінетами міст і районів, закладами дошкільної, загальної середньої, професійної, вищої та позашкільної освіти області з питань надання інформацій, розгляду звернень громадян, підготовки питань на колегію, відповіді на запити, надання освітніх послуг, надання методичної допомоги, аналіз стану справ, створення відповідного банку даних тощо.

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ВІДДІЛУ З ЛІЦЕНЗУВАННЯ І АТЕСТАЦІЇ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

1. Реалізація законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», інших нормативно-правових актів у галузі освіти, забезпечення виконання наказів і розпоряджень Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України з питань ліцензування та атестації закладів освіти.

2. Організація роботи з ліцензування та атестації закладів освіти.

3. Організація роботи щодо здійснення ліцензійної експертизи у сфері дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

4. Організація роботи щодо здійснення державної атестаціїнавчальних закладів комунальної форми власності обласного підпорядкування, закладів освіти приватної форми власності та атестації загальноосвітньої підготовки у закладах професійно-технічної освіти та вузах I-II рівнів акредитації.

5. Підготовка та проведення засідань регіональної експертної ради з ліцензування закладів освіти, які здійснюють діяльність, пов'язану з наданням дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

6. Надання консультаційних послуг юридичним та фізичним особам, закладам освіти з питань ліцензування та атестації закладів освіти відповідно до вимог чинного законодавства.

7. Надання консультаційних послуг керівникам закладів освіти, здійснення методичного супроводу щодо ліцензування та атестації закладів освіти відповідно до вимог чинного законодавства.

8. Організація роботи щодо перевірки Ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

9. Розгляд висновків експертних комісій за результатами ліцензійної експертизи та прийняття рішень про можливість надання ліцензій.

10. Розгляд органом ліцензування пропозицій щодо видачі або анулювання ліцензій та свідоцтв.

11. Розгляд питань щодо прийняття рішень регіональною експертною радою ліцензування закладів освіти, що надають освітні послуги згідно із чинним законодавством у сфері дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

12. Проведення попереднього розгляду ліцензійних справ щодо відповідності переліку, обсягу та повноти матеріалів у відповідності до діючого законодавства.

13. Розгляд апеляційних висновків експертних комісій місцевих органів управління освітою за результатами атестаційної експертизи та прийняття відповідних рішень регіональної експертною радою.

14. Залучення фахівців органів управління освітою, інституту, представників громадськості для проведення ліцензійної та атестаційної експертизи.

15. Ведення протоколів та оформлення рішень засідань регіональної експертної ради.

16. Надання відомостей до Єдиного ліцензійного реєстру в електронному вигляді.

17. Інформування громадськості про результати ліцензування та атестації освітніх послуг.

18.  Підготовка в межах своєї компетенції пропозицій до нормативно-правових актів з питань ліцензування та атестації навчальних закладів.

19. Унесення на розгляд керівництва пропозицій щодо вдосконаленняроботи та усунення виявлених недоліків у діяльності РЕР. Вивчення змін у нормативно-правовій базі з питань ліцензування і атестації, узагальнення отриманої інформації.

20. Розгляд листів та скарг щодо надання освітніх послуг.

21. Виконання, за дорученням директора Департаменту освіти і науки (голови РЕР), інших обов’язків і повноважень, відповідно до чинного законодавства (кураторство, подача інформацій, розгляд звернень громадян, листів, підготовка питань на колегію, відповіді на запити, співпраця з дошкільними, загальноосвітніми, позашкільними, інтернатними, вищими навчальними закладами, органами управління освітою, органами місцевого самоврядування щодо надання освітніх послуг, надання методичної допомоги, аналіз стану справ, створення відповідного банку даних тощо).

Положення про навчально-методичний відділ з ліцензування та атестації закладів освіти

Контактні телефони: (0542) 36-22-37; 066-490-01-41;

e-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO