Сучасні підходи до організації підвищення кваліфікації вчителів математики

IMG 1379 resВідповідно до плану роботи КЗ СОІППО з 11 січня по 19 лютого 2016 року на базі Путивльської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2 відбулися виїзні курси підвищення кваліфікації учителів математики освітніх закладів Путивльського району (координатор курсів – Синько Людмила Степанівна, старший викладач кафедри дошкільної та шкільної освіти), в яких були задіяні традиційні, інноваційні та інтерактивні форми навчально-виховної роботи. Учителі мали можливість прослухати курси лекцій за змістовими блоками соціально-гуманітарних дисциплін, психології та педагогіки; долучитися до інтерактивних вправ за напрямом упровадження інноваційних технологій; отримати комплект мультимедійних матеріалів за напрямом методики викладання природничих дисциплін.

Навчальні заняття відбувалися згідно з розкладом і навчально-тематичними планами курсової перепідготовки. Зокрема, у тренінгах, проведених Г.Ф. Сударєвою та Л.С. Синько, слухачі ознайомились з матеріалами презентацій «Ключові компетентності особистості», «Як вчити цікаво та ефективно». Результативним стало обговорення учасниками відмінностей традиційного уроку та уроку, спрямованого на розвиток ключових компетентностей учнів. Доцент кафедри психології С. В. Шаванов звернув увагу молодих спеціалістів на перші кроки їх професійного становлення, надав поради молодим учителям. 

Особлива увага слухачів була акцентована на застосуванні інформаційно-комунікаційних технологій в навчальному процесі. Використання Інтернету, системи мультимедіа надало можливість не лише забезпечити навчальний процес під час очного етапу підвищення кваліфікації, але й створило умови для повноцінного дистанційного навчання та продовження спілкування у між курсовий період. Для методичного супроводу навчання Синько Людмила Степанівна створила методичний блог на платформі «Вікі-спільнота професійного розвитку педагогів Сумщини», який був активно застосований слухачами на конференції по обміну досвідом за темою «Обговорюємо Концепцію розвитку освіти в Україні».

Учитель математики Путивльської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. Радика Руднєва Товста І.Ю. провела майстер-клас «ІКТ- супровід уроку математики» та наголосила, що висока результативність уроку досягається не застосуванням окремого методичного прийому чи вдалим проведенням окремого етапу уроку, а за допомогою ретельно продуманої системи в роботі вчителя. Також слухачам курсів підвищення кваліфікації було запропоновано переглянути та обговорити відео-уроки учасників конкурсу «Учитель-року»: урок з алгебри у 7 класі « Дії з одночленами», урок-гра з алгебри у 8 класі «Тотожні перетворення раціональних виразів. Слухачі проаналізували уроки математики з підприємницьким тлом, який представлені Міжнародним україно - польським проектом «Шкільна Академія підприємництва», та провели моделювання власних уроків. На завершення курсів учителі під час захисту курсових робіт презентували свої творчі напрацювання.

У своїх відгуках про курси слухачі висловлюють вдячність викладачам СОІППО за можливість проведення виїзних курсів за практичну спрямованість курсів та науково – теоретичну допомогу. Відзначаючи переваги виїзних курсів, керівники освітніх закладів та учителі математики висловили побажання щодо збільшення кількості саме таких форм навчання.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO