Торгівля людьми - проблема сьогодення

на голловну result14 січня 2016 року в Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти центром відкрито арт-інсталяцію «Невидимі», що покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми і розповісти реальні історії постраждалих людей, які живуть серед нас, але часто залишаються непоміченими.

Дерев’яні фігури виготовив потерпілий від торгівлі людьми чоловік, який пройшов програму реінтеграції, і зміг відкрити власну справу. Усього інсталяція нараховує 120 фігур-силуетів жінок, чоловіків, дітей. Вони символізують 120 тис. українців, які постраждали від торгівлі людьми в Україні з 1991 року.

На фігурах інсталяції можна прочитати реальні історії українців, які потрапили в трудове і сексуальне рабство. Серед фігур 10 % – діти (за статистикою). Серед них− історії трудової експлуатації, сексуальної (як внутрішньої, так і закордонної). Кожна історія показує, як вербували людину, як проходила експлуатація, як вдалося врятуватися.

Першими арт-інсталяцію «Невидимі» із 120 фігур побачив Київ – там вона відкрилася 2 грудня 2015 року в Міжнародний день боротьби проти рабства. Після цього вона була в Івано-Франківську, Львові, Дніпропетровську, Одесі, Харкові. У Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти представлено 5 фігур – 5 історій, із яких декілька історій наших земляків.

Примітка

Термін інсталяція походить від англійського дієслова «to install» (встановлювати), що в певній мірі описує технічні аспекти виготовлення інсталяції: її не «малюють», не «пишуть», не…, не…, не… і ще раз не…, а саме встановлюють, складають, формують з окремих розрізнених частин.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO