Інноваційні освітньо-виховні стратегії в сучасному світі: змістовний та технологічний аспект

головна result26-27 листопада 2015 року в Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні освітньо-виховні стратегії в сучасному світі: змістовний та технологічний аспект».

Метою конференції було обговорення шляхів розвитку інноваційних освітньо-виховних стратегій в сучасному світі та система формування готовності майбутніх учителів до інноваційної діяльності, спрямована на розвиток потреби у використанні педагогічної інноватики в професійній діяльності.

Робота конференції розпочалася з пленарного засідання. З вступним словом та привітанням до учасників конференції звернувся в.о.ректора Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор історичних наук, доцент Нікітін Ю.О. У виступі Юрій Олександрович акцентував увагу на проблемі мотивації сучасних учнів та формуванні стійкого інтересу до навчання, а такожпобажав професійного спілкування та прогресивної наукової дискусії.

На секційних засіданнях фахівці продовжили ділитися досвідом, ідеями та прогнозами на майбутнє, зокрема активно обговорювали питання удосконалення системи освіти на основі наукових принципів, досягнень педагогічної науки і практики. Розглянули питання шляхів досягнення високого рівня професіоналізму педагогів, підвищення їх кваліфікації та модифікації сучасних підходів до організації педагогічного процесу. Обговорили стан запровадження та поширення в освітній практиці нових ідей, засобів, педагогічних та управлінських інновацій.

Другий робочий день конференції відбувався на базі Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №29 Сумської міської ради. Саме практичне втілення наукових здобутків активно обговорювалось у живому форматі дискусії. Учасники визнали корисним досвід Охтирської гімназії Охтирської міської ради. Роботу цього начального закладу високо оцінено на рівні Міністерства освіти і науки України, адже гімназія є переможцем молодіжного волонтерського проекту 2014 року «Обличчям до біди».

За підсумками конференції прийнята резолюція, яка має конструктивний характер і конкретні пропозиції щодо опрацювання досвіду провідних вищих педагогічних навчальних закладів. Резолюція передбачає розробку та впровадження новітніх педагогічних технологій у роботу загальноосвітніх навчальних закладів для забезпечення рівного доступу до якісної освіти всім громадянам України.

Доповіді учасників конференції будуть надруковані у збірнику матеріалів конференції, а фахові статті у збірнику наукових праць «Вісник Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка».

Резолюція конференції

До Вашої уваги відео сюжет каналу А-ТV: https://www.youtube.com/watch?v=Hk2xJXikbSk

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO