Відзначення дня гідності і свободи

nevs 2014 023Україна – це територія гідності та свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004 р. і Революція 2013 р.

Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Протягом 2014-2015 років у різних населених пунктах нашої Батьківщини десятки вулиць, алей, площ названо на честь героїв Небесної Сотні, загиблих воїнів, які виборювали цілісність та незалежність України. У багатьох школах встановлено меморіальні дошки памяті на честь учнів-випускників, що полягли, захищаючи право українського народу жити у вільній демократичній державі.

На виконання Указу Президента України П. Порошенка від 09.11.2015 № 633/ 2015 «Про відзначення Дня Гідності і Свободи» з метою гідного відзначення у 2015 р. річниць початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності, віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму та мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси й європейський вибір нашої держави, Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує:

  • з 16 по 21 листопада 2015 р. у загальноосвітніх навчальних закладах міст (районів) провести заходи за участю представників органів виконавчої влади, територіальних громад, депутатів, громадянського суспільства, насамперед учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013 - 2014 рр., родин Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції, представників волонтерських рухів, духовенства.

Рекомендуємо для учнів 1-4 класів провести:

  • тематичні виховні години: «Герої вільного народу», «У серці моїм – Україна», «Герої поряд з нами»;

  • виховні бесіди: «Кого називають патріотом», «Та земля найкраща, де родився ти», «Хто для тебе справжній герой»;

  • організувати виготовлення для бійців АТО виробів-оберегів, листівок, малюнків;

  • створити у класах експозиції національно-патріотичного змісту.

Для учнів основної та старшої школи рекомендуємо:

  1. Організувати покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків, присвячених бійцям АТО, героям Небесної Сотні, активістам Майдану; збір матеріалів про земляків: учасників воєнних дій на Сході України, активістів Помаранчевої Революції та Революції Гідності, відомих волонтерів.

  2. Провести уроки памяті «Герої не вмирають»,«Тернистий шлях до свободи» із запрошенням воїнів – захисників Батьківщини, активістів Майдану, волонтерів.

  3. Провести «круглі столи»: «Україна гідна Свободи», «Герої Небесної Сотні – справжні громадяни своєї держави», «День Гідності й Свободи – крок у Європу», «Революція Гідності: рік потому», «Україна починається з мене».

  4. Провести флеш-моб «В єдності – сила народу».

  5. Провести майстер-класи з виготовлення памятних подарунків для українських воїнів «Герої не вмирають».

  6. Конференції «Європейський вибір України», «Демократичні цінності прав і свобод людини», «Ідеї демократії – основа українського суспільства».

  7. В иховні години «Вони пройшли крізь вогонь і зброю», «Слава Вам, герої», «Пам’яті героїв Майдану», «Бійці невидимого фронту», «Пам’ятай і не прощай».

{youtube}jZcU_g71o7c|450|250|0{/youtube}

  1. Організувати перегляд документальних кінофільмів про події Помаранчевої революції, Революції гідності, про події АТО.

  2. Випуск бюлетенів, стіннівок, інформаторів на задану тему.

  3. Фотовиставки, експозиції тощо «Україна – єдина держава», «Вічна пам’ять героям Небесної Сотні».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO