Організація інклюзивного навчання у загальноосвітньому навчальному закладі

на головну resultВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної на 2015 рік, на базі інституту 23 вересня 2015 року відбувся обласний науково-практичний семінар «Організація інклюзивного навчання у загальноосвітньому навчальному закладі» для заступників директорів з навчально-виховної роботи інклюзивних загальноосвітніх навчальних закладів.

Семінар складався з двох частин: теоретичної та практичної. У першій частині були висвітлені актуальні питання інклюзивного навчання. Зокрема, були розглянуті питання зі створення інклюзивного простору в загальноосвітньому навчальному закладі (методист Сумського ОІППО Олена Олександрівна Фурман), ролі сім’ї у соціалізації дитини з особливими потребами (старший викладач кафедри психології Муза Володимирівна Борцова). Голова Сумської обласної громадської організації «Батьки онкохворих дітей-інвалідів» Оксана Василівна Смольникова наголосила на співпраці громадських організацій і навчальних закладів щодо організації навчально-виховного процесу для дітей з особливими потребами.

У другій частині семінару завідувач лабораторії інклюзивного та інтегрованого навчання Сумського ОІППО, кандидат педагогічних наук Любов Олексіївна Прядко провела майстер-клас з адаптації та модифікація навчального матеріалу відповідно до можливостей дітей з особливими освітніми потребами; завідуюча навчально-методичним центром практичної психології та соціальної роботи Сумського ОІППО Ірина Володимирівна Марухина провела тренінгове заняття з психологічних особливостей роботи з батьками дітей, які мають особливі освітні потреби.

Учасники семінару отримали методичні рекомендації по роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, які навчаються на інклюзивній формі, а також інші тематичні матеріали.

PIC 1766 resultP1016329 result

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO