ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ФОРУМ “ВІД ЕФЕКТИВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ДО КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ”

IMG 0095 жукЗ ініціативи Спілки дослідників вищої освіти України та за участі КНЕУ імені Вадима Гетьмана (кафедра політичної економії факультетів управління) 11 вересня 2015 року відбувся Інтелектуальний форум “Від ефективного університету до конкурентоспроможної вищої освіти в Україні”  (http://www.edu-trends.info/cher-forum/)

Завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Сумського  ОІППО взяв участь у форумі в  якості спікера і експерта спілки дослідників вищої освіти України.

Метою Форуму було обговорення вченими і практиками сучасних стратегій міжнародної конкурентоспроможності університетів, світового досвіду та українських перспектив у цій сфері, соціально-економічних вимірів стратегічного розвитку вищої освіти в Україні. Форум став логічним продовженням Конференції «Реформа вищої освіти в Україні», яку організувала ініціативна група Спілки дослідників вищої освіти України у стінах КНУ імені Тараса Шевченка 28-29 травня 2015 року. В якості партнерів заходу виступили Громадська організація «Поруч» та науково-популярний сайт «Освітні тренди». Захід об’єднав понад 50 учасників з багатьох куточків України, представників різних освітніх закладів та академічних інституцій, особистостей, які щиро вболівають за розбудову конкурентної вищої освіти в Україні. Той факт, що у Форумі взяли участь представники різних наукових напрямів – економісти, соціологи, філософи, педагоги, історики, математики тощо – свідчить про міждисциплінарний характер цього інтелектуального зібрання та започаткування нової,  міждисциплінарної,  традиції в Україні у сфері досліджень вищої освіти. В якості ключових спікерів виступили відомі українські та зарубіжні дослідники та експерти: 

Володимир БАХРУШИН – д. ф.-м. н., головний експерт РПР-Освіта
Світлана БЛАГОДЄТЄЛЄВА-ВОВК – к.е.н., незалежний освітній експерт (модератор заходу)
Ольга ГОМІЛКО – доктор філософії, професор, старший науковий співробітник Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України
Ірина ДЕГТЯРЬОВА – к.філол.н., заступник голови Ради молодих вчених Дніпропетровської області
Михайло ЖУК – к. філос. наук, доцент, завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
Світлана КАЛАШНІКОВА – д.п.н., професор, директор Інституту вищої освіти НАПН України
Володимир ЛИПОВ – д.е.н., професор, ХНЕУ імені Семена Кузнеця
Євген НІКОЛАЄВ – к.е.н., доцент, КНЕУ імені Вадима Гетьмана
Анатолій ОЛЕКСІЄНКО — PhD, професор, Університет Гонконгу (модератор заходу)
Володимир САЦИК – к.е.н., доцент, КНЕУ імені Вадима Гетьмана, засновник сайту “Освітні тренди” (модератор заходу)
Сергій ТЕРЕПИЩИЙ – к.ф.н., доцент, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова

З програмою форуму можна ознайомитись за посиланням:

http://www.edu-trends.info/wp-content/uploads/2015/09/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B01.pdf?c6a0f6

Доповідь Жука М.В. «Вища освіта України між пострадянською міфологією та випереджальним розвитком» розміщено за посиланням:

http://www.edu-trends.info/wp-content/uploads/2015/09/zhuk.pdf?c6a0f6

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO