Організаційні заходи щодо отримання біженцями та особами, які отримали міжнародний захист, доступу до освіти

migracionnyy krizis v evropeОстанні події в Європі актуалізували питання захисту прав біженців. Зважаючи на це, Міністерство освіти і науки України наголошує на необхідності вжиття місцевими органами управління освітою організаційних заходів щодо отримання біженцями та особами, які отримали міжнародний захист, доступу до освіти.

Нормативно-правові акти та навчальні матеріали, що можуть бути використані у роботі, наведено у листі Міністерства освіти і науки України, що додається.

На замітку: 20 червня ООН відзначає Всесвітній день біженців. Відповідно до Конвенції 1951 року про статус біженців, біженцем визнається особа, яка знаходиться поза межами рідної країни внаслідок добре обґрунтованих побоювань стати жертвою переслідування через свою расу, релігію, національність, приналежність до певної соціальної групи або політичні погляди і не може або не бажає скористатися захистом своєї країни.

За офіційними даними організації, кількість людей, що були змушені залишати свої домівки через війну, конфлікти або переслідування, тільки у 2014 році досягла рекордної позначки – приблизно 60 мільйонів.

Завантажити лист МОН

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO