Підбито підсумки природничого конкурсу «Колосок»

1424036523 kvtg3wkizbiЗапорукою стійкого інтересу до природничих дисциплін слугує Міжнародний інтерактивний учнівський природничий конкурс «КОЛОСОК», який став надзвичайно популярним в Україні загалом та в нашій області зокрема. Спрямований конкурс на ефективну реалізацію Державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року в частині формування інтересу учнівської молоді до природничо-математичних наук та пошуку, підтримки талановитих школярів і популяризації природничих знань. Конкурс сприяє пропедевтиці знань з фізики, хімії, біології, основ здоров’я.

Учасники конкурсу – учні 1-11 класів, мають можливість до нього добре підготуватись, отримавши завдання для підготовки, читаючи додаткову літературу, відшуковуючи інформацію в мережі Інтернет. Цікаві конкурсні завдання захоплюють учасників, стимулюють їх пізнавальний інтерес, розвивають бажання самостійно здобувати знання. Традиційно конкурс проводиться двічі – восени та весною.

Сумська область є лідером у популяризації природничих знань серед школярів – через найвищий відсоток (16,05 %) в Україні щодо залучення їх до участі у Конкурсі (обласний координатор В.М. Успенська, старший викладач кафедри методики початкової та природничо-математичної освіти Сумського ОІППО). Про це щорічно, починаючи з 2007 року, відзначається у листах Міністерства освіти і науки України при підбитті підсумків проведення конкурсу.

Найактивнішими учасниками конкурсу є районні та міські осередки: Глухівський район (районний координатор Т.М. Ковтун, методист методичного кабінету відділу освіти Глухівської райдержадміністрації); Кролевецький район (районний координатор О.А. Коленко, учитель початкових класів Кролевецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Кролевецької районної ради); Серединобудський район (районний координатор О.Р. Самодєлко, учитель біології Серединобудської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Серединобудської районної ради); місто Глухів (міський координатор І.М. Гулакова, учитель біології Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Глухівської міської ради); місто Суми (міський координатор О.М. Ліходієвська, учитель біології Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Сумської міської ради).

Снимок экрана 2015-09-01 21-56-36

Снимок экрана 2015-09-01 21-56-07

За належну організацію конкурсу у 2014-2015 н.р. та активну популяризацію природничих предметів, підготовку учнів до участі в конкурсі Міністерство освіти і науки України висловлює подяку:

  • Ліходієвській Ользі Михайлівні, вчителю біології вищої категорії, вчителю-методисту загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 м. Суми;

  • Успенській Валентині Миколаївні, старшому викладачу кафедри методики початкової та природничо-математичної освіти, керівнику лабораторії з проблем здоров'язбережувальної діяльності в закладах освіти Сумського ОІППО.

Вітаємо!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO