Авторський семінар «Мнемотехніка – новітня технологія ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти»

на головну resultВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2015 р., 25-26 травня 2015 року в СОІППО відбувся обласний науково-теоретичний семінар за авторською технологією Чепурного Генадія Анатолійовича, президента Всеукраїнської асоціації розвитку творчої особистості «ВАРТО», керівника центру освітніх технологій «Школа ейдотехніки», доктора педагогічних наук, у якому взяло участь 115 педагогічних працівників області.

Координаторами семінару виступив Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, зокрема Нікітін Юрій Олександрович, в.о. ректора, кандидат історичних наук, доцент; Удовиченко Ірина Віталіївна, проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент; Декунова Зоя Володимирівна, Лавська Алла Михайлівна, старші викладачі кафедри методики початкової та природничо-математичної освіти, методисти початкової освіти; Міщенко Лариса Борисівна, методист дошкільної освіти.

Під час відкриття заходу Удовиченко Ірина Віталіївна зазначила, що у сучасному інформаційному просторі, яке постійно оновлюється інформацією, принципово важливо не лише швидко її запам’ятовувати, обробляти, трансформувати, використовувати, а, передусім,  розуміти, усвідомлювати, тому знання спеціальних прийомів, методів, способів поліпшення процесу засвоєння нових знань та мнемотехніки будуть корисні педагогам, щоби навчити своїх вихованців ними послуговуватися в житті.

У роботі семінару взяла участь Ганжа Ніна Павлівна, провідний спеціаліст відділу кадрової, правової роботи та документообігу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації; Ухіна Тетяна Борисівна, заступник директора видавництва «Мандрівець», яка презентувала навчально-методичне забезпечення освітнього процесу в дошкільних навчальних закладах і початкових класах та дидактичне забезпечення використання мнемотехніки у навчально-виховному процесі.

Під час роботи семінару учителі початкових класів та вихователі дошкільних навчальних закладів області мали змогу ознайомитися з теоретико-методологічними основами застосування мнемотехніки в сучасній освіті.

У практичній частині семінару автором було продемонстровано та наведено приклади застосування у навчально-виховному процесі дошкільних та початкових навчальних закладів мнемотехніки з метою засвоєння вихованцями інформації.

У перший день семінару учителі початкових класів області ознайомились зі специфікою використання мнемотехніки в навчально-виховному процесі, набували практичних навичок зі створення «тренажерних комплексів», опорних план-конспектів, як ефективних засобів у засвоєнні інформації.

Другий день роботи семінару дав можливість вихователям дошкільних навчальних закладів області усвідомити роль образного мислення у процесі засвоєння інформації вихованцями, розглянути особливості використання мнемотехніки з третього року життя дитини, пригадати методики збагачення словникового запасу, техніки пізнання інформації та багато іншого.

У рамках проведення майстерні з мнемотехніки, учителі та вихователі збагатили свої знання з використання продуктивних освітньо-оздоровчих технологій в навчально-виховному процесі, удосконалювали практичні навички роботи з дітьми.

По завершенню роботи науково-практичного семінару всі його активні учасники отримали сертифікати Міжнародного проекту «Мнемотехніка: технологія засвоєння нової інформації».

Педагоги  учасники семінару висловили щиру вдячність організаторам і партнерам заходу за чітку організацію та надану можливість зустрічі й спілкування з автором технології.

З матеріалами семінару можна ознайомитись у рубриці «Мобільна сторінка методиста» (учителю початкових класів) за темою «Мнемотехніка».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO