Майстер-клас з виготовлення символу пам'яті

на головну result06 травня 2015 року, у рамках заходів, присвячених Дню пам'яті та примирення, у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти був проведений методистом трудового навчання Кореневою І.В. майстер-клас з виготовлення символу пам'яті – маку.

Мета заходу – виготовлення штучних маків – офіційного символу пам'яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів.

На майстер-класі були присутні 19 осіб – методисти, спеціалісти, працівники Сумського ОІППО та вчителі: Білопільського, Буринського, Недригайлівського, Путивльського, Роменського, Сумського районів та м. Суми, м. Ромни.

Присутні, під керівництвом Ірини Василівни, ознайомилися з історичною довідкою символу та технологією виготовлення квітки мак.

Символ пам'яті полеглих в Україні, використовується з 2014 року. Червоний мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн українського червоного маку розроблено за сприяння Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін, роботу якого передано для вільного використання з некомерційною метою.

mak

Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. Поруч з квіткою, зазвичай, розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни (1939 та 1945) та гасло «Ніколи знову».

У березні 2015 року Указом Президента України запроваджено День пам'яті та примирення, який відзначається 8 травня. У цей день, а також 9 травня 2015 року, коли відзначається 70-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, квітка червоного «маку пам’яті» використовується з гаслом «Пам’ятаємо, перемагаємо».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO