Обласний науково-практичний семінар «Формування інноваційної культури вчителя фізики та астрономії»

на головну 1Відповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2015 рік 12 березня 2015 року на базі Сумського ОІППО відбувся обласний науково-практичний семінар для керівників районних (міських) об’єднань учителів фізики, методистів фізики районних (міських) кабінетів за темою «Формування інноваційної культури вчителя фізики та астрономії».

Метою заходу було поглиблення теоретичних знань керівників МО та методистів Р(М)МК щодо формування інноваційної культури вчителя фізики та астрономії; підготовки вчителів до викладання фізики за новими програмами з фізики.

На заході були присутні представники Білопільського, Буринського, Великописарівського, Глухівського, Конотопського, Краснопільського, Кролевецького, Липоводолинського, Лебединського, Недригайлівського, Охтирського, Путивльського, Сумського, Тростянецького районів, міст Глухів, Лебедин, Охтирка та Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка у загальній кількості 18 осіб.

У рамках роботи семінару завідувач кафедри теорії та методики викладання Сумського ОІППО Гиря О.О. ознайомив присутніх з особливостями формування інноваційної культури вчителя фізики та астрономії.

Старший викладач кафедри психології Сумського ОІППО Сидоренко І.В. розповіла про розвиток креативності вчителя, як складової інноваційної культури вчителя.

Учасники семінару обговорили результати діагностичного дослідження рівня інноваційної культури вчителів фізики, проведеного методистом фізики СОІППО Карпушею В.М.

Інтерес у вчителів викликав виступ методиста кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Іваненко Н.Е. про тенденцію використання ІКТ в навчальному процесі – перехід до хмарних технологій, які дозволяють учневі та вчителю створювати власний навчальний контент.

У рамках круглого столу керівники Р(М)МО обговорили актуальні проблеми методики викладання фізики, нові форми роботи, що забезпечуватимуть впровадження нової програми з фізики відповідно до Державного стандарту основної школи; визначили напрями роботи щодо формування фахової та інноваційної компетентностей учителя фізики.

За результатами роботи семінару учасники отримали рекомендації, матеріали методичного та практичного спрямування на електронних носіях.

P1013835P1013836

 

P1013845P1013847

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO