Знавець дитячих душ – Всеволод Нестайко

10852w200zc0- А коли я став по-справжньому дорослим, мені страшенно захотілося повернутись назад у дитинство – догратися, досміятися, добешкетувати... Вихід був один – стати дитячим письменником. Так я й зробив.- І, пам’ятаючи своє невеселе дитинство, я намагався писати якомога веселіше.

Всеволод Нестайко не просто писав, він писав так, що ним зачитувались не лише діти. Ним зачитувались дорослі. Пробуджені в пам’яті шкільні роки – заздрощі і добродушність, здоровий гумор і прозора філософія життя.

«Тореадори з Васюківки» – трилогія, внесена в почесний список Андерсона, як один з найвидатніших творів дитячої літератури . Ця книга для багатьох поколінь стала дороговказом, її цитували, нею захоплювались. І сьогодні україномовні батьки дошкільнят знайомлять доньок та синів із шкільним життям саме через твори Всеволода Зіновійовича.

Проте, мало хто із нас знає, що батько Всеволода, в часи першої Світової війни був українським січовим стрільцем, а 1933 – арештований та загинув у концентраційному таборі. Мама Нестайка, в часи німецької окупації, організувала маленьку підпільну школу в Києві.

Якщо говорити цифрами – книги Всеволода Нестайка видавалися 136 разів багатьма мовами світу, із загальним накладом – понад 2 мільйони примірників.

Незліченні нагороди та премії нашого сучасника, проте дитяча любов та визнання – то найвища і найцінніша нагорода митця, 30 січня 2015 року якому могло виповнитися 85 років.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO