Кризова підтримка дітей та дорослих

IMG 20140417 121447 resultМайже рік Україна потерпає від кризової соціально-політичної ситуації, яка на сьогоднішній день ускладнена тим, що конфлікт триває і важко передбачити час та спосіб його розв’язання. Це посилює тривожні настрої в суспільстві, страхи, розчарування і вимагає адекватної роботи працівників психологічної служби щодо надання вчасної психолого-педагогічної підтримки та допомоги усім учасникам навчально-виховного процесу з питань подолання кризових станів, формування позитивної життєвої перспективи та збереження психічного здоров’я . На розв’язання вище зазначених питань було спрямовано роботу обласного теоретико-практичного семінару для практичних психологів позашкільних навчальних закладів «Психологічна підтримка дітей та підлітків у конфліктний та постконфліктний період», що відбувся 28 січня 2015 року на базі Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Роботу семінару розпочала методист науково-методичного центру психологічної служби КУ «Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Лариса Кондратенко, яка познайомила присутніх з визначенням поняття «резонансна травма», «психологічна травма» та «посттравматичний стресовий розлад», їх характеристиками, факторами, що зумовлюють їх виникнення та ступінь впливу на подальший розвиток особистості дитини. Учасники семінару визначили завдання та зміст роботи практичного психолога позашкільного навчального закладу щодо організації психолого-педагогічної підтримки дітей та підлітків у конфліктний та постконфліктний період, умови створення безпечного освітнього середовища, сприятливого для збереження та зміцнення психологічного здоров’я учасників навчально-виховного процесу в сучасних психотравматичних умовах.

Актуальним для практичних психологів виявилося питання організації консультативно-просвітницької роботи з педагогами, дітьми та батьками в конфліктний та постконфліктний період, яке розкрила Наталія Сидоренко, практичний психолог обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Жвавий інтерес у присутніх викликала практична робота з проблеми особливостей використання психотехнік при роботі з дітьми в психотравмуючій ситуації за участю практичних психологів Альони Осюхіної (Сумський міський Палац дітей та юнацтва) та Анни Ясько (Конотопський міський центр дитячої та юнацької творчості).

Під час заключного обговорення учасники відмітили практичну спрямованість семінару, високий професіоналізм виступаючих, підвищення рівня компетентності щодо надання психолого-педагогічної допомоги та підтримки дітям та підліткам в умовах соціально-психологічної кризи, в якій знаходиться сучасне українське суспільство.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO