Іти за сонцем - інструктивно-методичний семінар координаторів Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник»

на головну resultВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників на 2015 рік 15 січнявідбувсяінструктивно-методичний семінар «Організація та проведення VІ Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник» – 2015».

На семінарі були присутні: проректор Сумського ОІППО Ірина Віталіївна Удовиченко, організатори творчих проектів товариства «Соняшник» Руслан Васильович Шаламов, Юрій Олександрович Морщавка, Олексій Владиславович Григорович, районні (міські) координатори гри.

Не взяли участь у роботі семінару представники Великописарівського, Роменського, Тростянецького, Ямпільського районів, міста Шостка.

Під час проведення заходу методист української мови та літератури Сумського ОІППО Любов Миколаївна Шерстюк наголосила на важливості проведення гри «Соняшник», яка є орієнтиром для учителів у формуванні національної свідомості школярів, любові до рідної землі та долучення учнівського загалу до кращих здобутків національної культури у її мовному та літературному просторі, та побажала присутнім «іти за сонцем». Методистом зроблено аналіз участі учнів Сумщини в грі та її результатів, окреслено шляхи щодо їх підвищення.

Олексій Владиславович Григорович, кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, зробив порівняльний аналіз тестових завдань зовнішнього незалежного оцінювання і гри «Соняшник» щодо їх складності та спільного в структурі.

Цікавими, змістовними були майстер-класи «Використання інформаційно-комунікаційних технологій в організації та прведенні гри «Соняшник». Юрій Олександрович Морщавка, директор Творчого об’єднання «Соняшник», звернув увагу присутніх на нормативно-правову базу гри, особливості використання оновленого сайту, оформлення координаторами документації щодо реєстрації персонального складу учасників. Світлана Анатоліївна Марченко (координатор у Кролевецькому районі), Олена Яківна Сітало (координатор Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5) поділилися досвідом організації та проведення гри на районному і шкільному рівнях.

У рамках програми заходу нагороджено вчителів-переможців Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності для вчителів-україністів «Соняшник-учитель» – 2014.

Під час підбиття підсумків учасники семінару дійшли висновку, що участь школярів у Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник» допоможе виплекати креативних особистостей, справжніх патріотів. Окреслено нові перспективи в організації й реалізації зазначеного проекту, вироблено методичні рекомендації щодо удосконалення роботи в зазначеному напрямі:

  • активізувати роботу шкільних сайтів для інформування учнів про гру;

  • мотивувати до участі в грі учнів, учителів, батьків;

  • використовувати завдання гри на різних етапах уроків словесності та в позакласних заходах;

  • застосовувати тестові завдання гри як підготовку старшокласників до складання ЗНО;

  • урізноманітнити форми проведення гри в навчальних закладах.

Усі координатори отримали інформаційні й практичні матеріали гри «Соняшник».

Координатор гри «Соняшник» у Сумській області – Любов Миколаївна Шерстюк.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO