ЛІНГВОСЕТ «ГОВОРІМО УКРАЇНСЬКОЮ!»

2Буяхи (лохина, п’яниця, гонобобель) – кущ із ягодами, подібними до чорниці, із блакитно-восковим покриттям на листках. Ця рослина невибаглива, росте на бідних ґрунтах, торф’яних болотах, у сирих лісах, уявляє собою чагарник родини брусничних із буруватою або темно-сірою корою. Плід – ягода, грушоподібна або овальна (9-12 мм завдовжки) синя з сизим нальотом, усередині із зеленуватим м’якушем. Буяхи, як й інші ягідники, дуже чутливі до пізніх весняних приморозків, кількості опадів. Ягоди буяхів споживають свіжими, переробленими, використовують для виготовлення соків, компотів, варення, джемів, желе, мусів.

 

 1

У ягодах містяться вуглеводи, лимонна, яблучна, щавлева кислота, пектини, дубильні й фарбувальні речовини й залізо. Пектинові речовини, які містять плоди, зв’язують токсини, радіоактивні й важкі елементи (кобальт, стронцій, олово) та виводять їх з організму. Солей і заліза у лохини вдвічі більше, ніж у яблуках та грушах. У насінні буяхів міститься 28-32% олії. Ягоди мають досить високий вміст вітаміну С (до 28 мг %), який зберігається при переробці, каротин, а також вітамін РР. За біохімічними показниками ці ягоди не поступаються чорниці.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO